Cubas gave til verden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lær å lage Daiquiri – sommerdrinken som fikk et ufortjent rykte.

Hjemmelagde Drinker med Jesper Høst. Daiquiri. -

– Daiquiri fikk et ufortjent rykte under cocktailens dark age mellom 1960- og 1990-tallet, sier bartender Jesper Høst.

Den cubanske drinken – som består av rom, lime og sukkerlake – har fått sitt navn etter en gruvelandsby ved Santiago de Cuba, og skal ha blitt skapt av den amerikanske ingeniøren Jennings Cox på slutten av 1800-tallet, da han arbeidet på øya.

Fakta: Jesper Høst

Frilans barkonsulent. Har tolv års erfaring med drinkmiksing i coctailbarer, nattklubber og restauranter, deriblant for Nr. 19 i Oslo. 

– På Cuba brukes ofte en blank og tørr rom. Alternativt kan man bruke en kraftig og rund rom med bra fylde, forteller Jesper Høst.

– Det gir et helt annet smaksbilde.

En god Daiquiri skal shakes i cirka 10 sekunder, da er drinken så kald som den kan bli.

– Trikset med å shake er å skape så mye bevegelse som mulig. Det skal shakes hardt for å skape luft.

Den cubanske nasjonalskatten kan varieres i det uendelige – med friske bær, frukt eller urter.

– Slenger du litt mynte oppi, har du en Mojito. Det som er i sesong, passer alltid bra, sier Høst.

-
+

Daiquiri

  • 5 deler rom
  • 3 deler frisk limejuice
  • 2 deler sukkerlake

Slik gjør du:

  • Lage sukkerlake: Kok opp 2 deler sukker med 1 del vann
  • Shakes på is.
  • Siles og servers i glass med stett, uten is

 

Tips: Før du deler limen, rull den på skjærefjølen mens du presser den lett. Da er det enklere å få ut juicen.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk