Du skal få en dag i mårå

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lær å lage Bloody Mary – den optimale kuren dagen derpå.

For å sette sammen en Bloody Mary må man tenke mer som en kokk enn som en bartender.

– Det er jo mer en kald suppe enn en cocktail, sier bartender Jesper Høst.

Fakta:

Jesper Høst, frilans barkonsulent.

Poenget med drinken, forteller han, er å lure kroppen til å tro at man er i bedre form enn man er – den gir en følelse av at man får i seg næring og kamuflerer at man får i seg alkohol.

– Dette er et måltid i seg selv. Perfekt til snacks og fingermat, som østers. Og like perfekt til junk food dagen etter en lang fest.

Jesper Høst bygger drinken i et stort glass med mye is. En Bloody Mary bør alltid inneholde vodka, sitron, tomatjuice, salt, pepper og worcestersaus. Ellers kan man gjøre litt som man vil.

– Man kan egentlig ha oppi alt man liker: bacon, kyllingkraft, østers. Rainbowroom, som åpnet i New York i 1934, hadde tidligere en egen Bloody Mary-buffet hver søndag. Her kunne du bygge din egen Bloody Mary med alt fra sardiner og bacon til ferske østers.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Bloody Mary

  • 5 clvodka
  • saften av en halv sitron
  • godt med salt og nykvernet sort pepper
  • 1.5 tsworcestersaus
  • 0.5 tssukker
  • tomatjuice
  • chilisaus

Slik gjør du:

  • Bland vodka, sitronsaft, salt, pepper, worcestersaus og sukker.
  • Fyll opp med tomatjuice og smak til med chilisaus.
  • Pynt med selleri og sprøstekt bacon.

TIPS: Eksperimenter med ingrediensene og ulikt tilbehør.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner