Iskald glede

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bendik Dannevig Kristiansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Store eller små isbiter? Slik lager du en perfekt Gin tonic.

– Den beste GT-en lager du faktisk hjemme, forteller bartender Jesper Høst.

I sin Gin tonic foretrekker han å bruke én del gin og fire deler tonic – da kommer ginens nyanser frem uten at munnen bedøves av brennevinet, uten at drinken blir for «spritete» og røff.

Fakta: Jesper Høst

Frilans barkonsulent. Har tolv års erfaring med drinkmiksing i cocktailbarer, nattklubber og restauranter, deriblant for Nr. 19 i Oslo.

I denne serien viser han hvordan perfekte drinker kan lages hjemme på kjøkkenbenken.

– En GT skal være iskald og leskende. Det får man til ved å bruke mye is og så store isbiter som mulig.

Store isbiter gir mindre kontakt mellom væske og is; isen smelter saktere og drinken holder seg kald lenger. Man bør dessuten være bevisst på valget av gin, finne en smak man liker og matche den med garnityret: En gin med grapefrukt- og koriandertoner kan pyntes med ferskskåret grapefrukt. Har ginen smak av agurk, kan dette også brukes som garnityr. I tillegg finnes det en rekke ulike tonics.

– Det er en internasjonal gin-boom for tiden, og mulighetene for å leke og oppdage er større enn noen gang, sier Høst.(Vilkår)

-
+

Gin tonic

  • 1 del gin
  • 4 deler tonic
  • grapefrukt
  • isbiter

Slik gjør du

  • Fyll glasset med isbiter. Hell over 1 del gin og 4 deler tonic. Garner med grapefrukt.
  • Bruker du vanlige isbiter, må glasset være fylt til randen.

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner