Vegetarmat skal være godt - ikke plikt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Gøril Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vegetarmat skal være godt, ikke en «må»-ting, mener Lene og Linda Engelstad. Nå gir de ut en kosekokebok med bare vegetarretter.

Familiemat. Lene og Linda Engelstad, kjent fra «Our Kitchen Stories», anbefaler vegetarlasagne hvis du virkelig skal kose deg.

Søstrene Lene og Linda Engelstad har alltid likt å lage mat, gjerne sammen, og nå utgir de kokeboken «Vegetar kosemat». Kokeboken består av brød og annen bakst, mange gryteretter, supper og desserter. Alle oppskriftene er deres egne, og blir til etter en del prøving og smaking.

– Vi henter inspirasjon til oppskriftene fra mange hold. Det kan være noe vi spiser på restaurant eller får servert andre steder, noe vi ser bilde av på Instagram eller Pinterest. Vi utvikler også oppskriftene basert på råvarer i sesong, sier Lene Engelstad.

– Tanken er at det skal være enkel og god mat som alle kan like.

De to søstrene ble opptatt av vegetarmat for noen år siden. Det er de ikke alene om. Nå kaster også toppatleter seg på plantebasert kost, og flere velger vegetarmat.

– Har dere noen generelle tips til hvordan en familie kan bli mer vegetarisk i hverdagen?

– Vegetarmat skal spises fordi det er godt, så bruk oppskrifter du virkelig liker. Hvis du ikke gjør det, blir det ofte en «du må-ting» som forsvinner ut fra ukesmenyen etter hvert. Gratinerte retter, supper med topping og varmende gryter vil ofte falle i smak hos både liten og stor. Server gjerne med et deilig fylt brød som tilbehør. Lek med ulike råvarer og smaker, så vil dere helt klart finne kunne finne noen familiefavoritter, sier Lene Engelstad.

Noen av Engelstads mest populære oppskrifter på Instagram-kontoen og bloggen Our Kitchen Stories er lasagne, ovnsbakte retter, gryter og fylte brød. Her kan du få oppskriften på familiefavoritten kremet vegetarlasagne:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Tomatsaus

  • 1 stkgul løk
  • 2 stkhvitløksfedd
  • 1 stkstor gulrot
  • 1 stkboks grønne linser
  • 10 stksoltørkede tomater i olje
  • 1 stkboks hermetiske tomater
  • 2 sstomatpuré
  • 2 dlgrønnsaksbuljong / kraft
  • 2 dlmelk
  • 1 tsbalsamicoeddik
  • salt og pepper

Hvit saus

  • 50 gsmør
  • 50 ghvetemel
  • 2 dlmelk
  • 3 dlfløte
  • 30 gcheddar
  • en raus neve frisk oregano
  • salt og pepper

Lasagne

  • Smør til å smøre ildfast form
  • 8 stklasagneplater
  • 100 gcheddar
  • salt og pepper
  • olje til steking

Hvit saus

  • Smelt smøret i en kjele.
  • Tilsett mel og visp det godt inn.
  • Ha i melk og fløte og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus.
  • Ta kjelen av kokeplaten og tilsett revet cheddar.
  • Smak til med grovhakket oregano, salt og pepper.

Lasagne

  • Smør en ildfast form med smør.
  • Legg et lag med lasagneplater i bunnen.
  • Fortsett deretter med et lag tomatsaus, etterfulgt av hvit saus.
  • Fortsett slik til all sausen er brukt opp.
  • Topp lasagnen med revet cheddar.
  • Stek i ovnen på 220 grader i cirka 25 minutter.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk