Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Den beste dim sum-lunsjen i Oslo

Tekst
Foto
Glinsende polyester og umoderne estetikk blir nesten en del av sjarmen ved Taste of China i Torggata.

Glinsende polyester og umoderne estetikk blir nesten en del av sjarmen ved Taste of China i Torggata.

Se forbi polyestergardiner og supperosa vegger fra en annen tid: Taste of China er en perle.

Inn en dør og opp en trapp - Taste of China i Torggata er et sted du nesten må vite om for å oppdage i vrimmelen av håndverksøl, hipstergitarer og andre spisesteder i den nyoppussede gaten. Og den som er ute etter elegante omgivelser, snur nok i døren.

Det er mulig restauranten prøvde på et eller annet da de innredet den med supperosa vegger og gardiner og duker av glinsende polyester og satte en furuskjenk inn. De dager er for lengst passert, og det er uansett litt uinteressant: På Taste of China handler det om maten, nærmere bestemt stedets spesialitet dim sum.

Fakta: Taste of China

Torggata 18
Oslo
Telefon: 22 111 888
Taste of China

Meny: ★★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet: ★★★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 24

Et snev av ekte Chinatown

Mange valgmuligheter

Dim sum er kinesisk småmat, gjerne servert til frokost eller lunsj, og tilberedt i munnstore porsjoner, vanligvis pakket inn i deig, enten av ris eller hvete, og dampet eller fritert. Det er farlig å generalisere, men når halvparten av gjestene ser ut til å være asiater, er det alltid et godt tegn. Så også på Taste of China. Menyen er lang som et vondt år, med et utall varianter av innpakket kjøtt, skalldyr og grønnsaker.

Vi valgte å forsøke en av stedets mange nudelsupper i tillegg til et utvalg dim sum, selv om bestillingen nok var i overkant av hva som er vanlig å spise til lunsj. En hyggelig servitør skriblet bestillingene både på papirduken og sin egen blokk og kom snart tilbake med en kanne te, før rettene begynte å strømme på.

For større selskaper setter vertskapet store snurrebrett på bordet så det blir lett for alle å forsyne seg; på vårt bord ble det etterhvert riktig trangt med delikatesser. Ribben i nudelsuppen var saftig og nydelig, men nudlene trengte å ligge litt i den smakfulle kraften for å få riktig konsistens.

Utseendet er ikke alt. Bak Taste of Chinas utdaterte fasade skjuler det seg et kompetent kjøkken.

Utseendet er ikke alt. Bak Taste of Chinas utdaterte fasade skjuler det seg et kompetent kjøkken.

Nydelige dim sum

Dim sum-ene var likevel måltidets høydepunkt, den ene bedre enn den andre. Dampede hveteboller med scampifyll toppet med kamskjell hadde herlig, saftig fyll og topping, men det ble i overkant mye deig, som i tillegg var litt tørr, å jobbe seg gjennom.

- Hvordan skal vi egentlig spise dem? undret Pepper, for de rause "munnfullene" var for store til å ta i en bit, men vanskelige å dele i to.

Dim sum med svinekjøtt, peanøtter og tørkede reker var et av måltidets høydepunkter.

Dim sum med svinekjøtt, peanøtter og tørkede reker var et av måltidets høydepunkter.

Salt røk på en smell i et forsøk med å spise dampede hveteknytter fylt med svinekjøtt og kinakål i en munnfull, det fint balanserte fyllet var farlig varmt.

Høydepunktene var likevel de to "eksperimentene på bestillingslisten: Dampet rismelrull fylt med varmt krydret oksekjøttdeg badet i søt soyasaus og svinekjøtt med tørkede reker blandet med peanøtter og reddik i dampet rispasta.

Dampede risruller med varmt krydret kjøttdeig var en hyggelig overraskelse.

Dampede risruller med varmt krydret kjøttdeig var en hyggelig overraskelse.

- De to vil jeg ha neste gang også, sa Salt. Restauranten sier ikke noe om det, men basert på våre tidligere erfaringer tyder mye på at Taste of China har tatt et kulinarisk steg oppover. Både smaker og konsistenser var bedre enn vi kunne huske å ha fått før.

Se uten å bli sett

Med orkesterplass ut mot Torggata er Taste of China et fantastisk se uten å bli sett-sted. Det, kombinert med det avleggse interiøret gir gjestene en overraskende følelse av å være et helt annet sted enn i Oslo, om enn et stykke fra Kina. Taste of China er en liten hverdagsåpenbaring vi gleder oss til å komme tilbake til igjen. Vi var ferdige med både måltid og oppgjør i god tid innenfor en time, uten å ha følt oss rushet gjennom. Og regningen

- For en god deal, utbrøt Pepper ved synet av regningen på 505 kroner for fire dim sum, en stor porsjon nudelsuppe og te til begge to. - Når skal vi tilbake?

Slik lager du de beste pannekakene

Den beste nye Rieslingen

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.