Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
I over 25 år har Lille Saigon 1 servert vietnamesisk mat til Oslo-folk. Filialen på Grünerløkka lever opp til originalen i sentrum.

I over 25 år har Lille Saigon 1 servert vietnamesisk mat til Oslo-folk. Filialen på Grünerløkka lever opp til originalen i sentrum.

Rimelig og upretensiøst

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lille Saigon 1 er et rimelig alternativ i burger- og konseptjungelen på Grünerløkka i Oslo.

Det popper stadig opp nye vietnamesiske steder som serverer bánh mí, en fusionrett fra kolonitiden der fransk baguette fylles med tradisjonelle vietnamesiske smaker som chili, fermenterte grønnsaker og kjøtt. Lille Saigon 1s filial på Grünerløkka i Oslo tilbyr også dette, men er ellers tro til moderrestauranten i sentrum med et vidt spekter av nudel- og risretter.

Avleggeren øverst på Løkka har vinduer fra gulv til tak ut mot Birkelunden og fremstår både mer innbydende og mindre «bulete» enn originalen i sentrum.

Fakta: Lille Saigon 1

Seilduksgata 17, Oslo
Telefon: 922 67 325
lillesaigon1.com

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Service/effektivitet: ★★★★
Miljø: ★★★
Pris: ★★★★★
Totalt: 20

X-faktor

Salt lot seg friste av ferske vårruller under «anbefalinger» i menyen og fikk en velmenende advarsel fra servitøren om at den er «veldig vietnamesisk».

Det var det ingen grunn til. De ferske vårrullene var fylt med grønnsaker og en kjøttpølse, men det var dippen med fiskesaus og peanøtter som ga retten X-faktoren som fikk de to vanlige vårrullene til å blekne i forhold. Og det til tross for perfekt crunch og smakfullt kjøttfyll.

Friterte vårruller med perfekt crunch.

Friterte vårruller med perfekt crunch.

– Slike steder har ofte enorme menyer. Det er vel så mye hvor bra man treffer på bestillingen som stedet i seg selv, som avgjør hvor fornøyd man blir, sa Pepper og tok en slurk av stedets egen iste på earl grey og mynte.

Det var ikke noe så si på tempoet. Hovedrettene kom på bordet lenge før vi var ferdige med vårrullene til forrett.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

– Jeg ble lokket av ingefær i beskrivelsen, men den kjenner jeg overhodet ikke noe til. Dette må være den norskeste retten på hele menyen. Nesten som brun saus, sa Pepper om stekt biff i østerssaus med ris og stekte grønnsaker.

Salts vermicelli-nudler med svin og sesamfrø var derimot en suksess av syrlig og søtt. En raus bolle pyntet med salat og bønnespirer kom på bordet. Fiskesaus kom i en skål på siden.

– Du må helle det over og blande alt godt inn, formante servitøren og fikk løftet retten et knepp.

Velsmakende svin med sesamfrø og risnudler.

Velsmakende svin med sesamfrø og risnudler.

Barnlig glede

Begge var enige om at fritert banan var for barnslig fristende til at vi kunne stå over. Salt og søtt er uslåelig. At den kommer med tress-is fra boks og krem fra spruteflaske, er nesten litt sjarmerende.

Fritert banan er en bombe av søtt og salt som er vanskelig å stå imot.

Fritert banan er en bombe av søtt og salt som er vanskelig å stå imot.

Mens Løkka drukner i burgersjapper, bbq og overpriset konseptmat, er Lille Saigon 1 et rimelig og upretensiøst alternativ. Raskt går det også. At vi klarte å spise for over 700 kroner er mer et kalkulert arbeidsuhell enn reell pris for to personer. Her kan du fint spise deg mett for 150 kroner. Og det er verdt det.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.