Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Over broen og litt til venstre. Neste vinter flytter stjernerestauranten Maaemo inn i nye og større lokaler.

Over broen og litt til venstre. Neste vinter flytter stjernerestauranten Maaemo inn i nye og større lokaler.

Maaemo flytter: – Det blir helt spektakulært

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Stjernerestauranten Maaemo forlater Schweigaards gate til fordel for fire ganger så store lokaler nær det nye Munchmuseet. Men det blir ikke plass til flere gjester.

– Neimen, det blir fullstendig vanvittig flott, da. Vi bygger det akkurat som vi vil. Vi har store ambisjoner, fortsatt, vi er jo ikke fornøyd, sier Esben Holmboe Bang, kjøkkensjefen på Norges første og eneste trestjerners restaurant.

Slik vil bygget Maaemo flytter inn i se ut når det er ferdig.

Slik vil bygget Maaemo flytter inn i se ut når det er ferdig.

I et års tid har Maaemo utredet mulighetene for å flytte. Nå er det klart hvor restauranten kommer til å ligge i fremtiden:

Etter ni års drift flytter restauranten vinteren 2020 inn i fire ganger så store lokaler i et nybygg i Bjørvika, Dronninglunden på sjøsiden av Dronning Eufemias gate.

– Det handler om å utvikle seg og ikke la noe være hellig. Vi føler at vi kan bli enda bedre, men da må vi ha andre rammer. At vi er komfortable er litt hemmende på kreativiteten. Vi er en kreativ bedrift, og da må vi tørre å ta noen store grep, sier Holmboe Bang.

Nordens første tre stjerner

Siden restauranten åpnet i 2010 har Holmboe Bang og hans medarbeidere og investorer utviklet restauranten fra spennende økologisk nykommer til et gastronomisk fyrtårn. I 2016 ble Maaemo den første nordiske restauranten med tre stjerner, en status den har beholdt siden. På årets kåring av verdens 50 beste restauranter klatret Maaemo opp på 35. plass.

– Vi føler at vi må starte et sted der vi kan få helt blanke ark og få hver eneste detalj slik vi vil ha det. Så vi er nærmest avhengige av å bygge fra bunnen av, sier Holmboe Bang, som sier han er fornøyd med å forbli i Oslos nye bydel. Det nye bygget, som er tegnet av LOF arkitekter, ligger bare noen få hundre meter fra de gamle lokalene i Schweigaards gate.

Fakta: Maaemo

Åpnet i Schweigaards gate i Oslo i desember 2010.

Drives av kjøkkensjef Esben Holmboe Bang.

Menyen er basert på norske råvarer.

Restauranten fikk to Michelin-stjerner i 2012.

I 2016 ble Maaemo den første restauranten i Norge og Norden med tre stjerner.

Åpner 4. mars i nye lokaler i Bjørvika.

Får fire ganger så stor plass

Med over 1400 kvadratmeter i første- og underetasjen av det nye bygget i Oslos nye paradegate, vil Maaemo få nesten fire ganger så stor plass å boltre seg på.

Størrelsen på kjøkkenet, og at det har ligget på et annet plan enn spisesalen, har vært en begrensende faktor i restaurantens nåværende lokale. Med flyttingen får Maaemo mulighet til å bygge en større forsknings- og utviklingsavdeling, og gjestene vil få en annen opplevelse.

– Det blir helt spektakulært. Vi jobber med detaljer som ikke har vært gjort i noen restaurant, sier Holmboe Bang, men holder kortene tett til brystet om hvilke detaljer det er snakk om.

Restauranten samarbeider med Radius Design og London School of Architecture for å tegne restauranten Holmboe Bang drømmer om.

De nye lokalene til Maaemo vil ligge i nybygget i venstre side av bildet.

De nye lokalene til Maaemo vil ligge i nybygget i venstre side av bildet.

– Jeg har lyst til å utvikle mer komfort for gjestene, sier Esben Holmboe Bang, som i tillegg til å ytterlig utvikle den gastronomiske siden ved restauranten, vil ha en egen mottakssone og lounge for gjestene. Men det blir ikke nødvendigvis lettere å få bord på Maaemo – antallet plasser vil forbli mer eller mindre uendret.

– Skal vi holde det nivået vi er på, og «raise baren» der … for min del må jeg ha et gjesteantall der jeg vet jeg kan levere hver eneste dag, sier Holmboe Bang.

«Bra merkenavn»

– Vi opplever at Maaemo er et spennende selskap, med et spennende persongalleri og et bra merkenavn, og så har de ambisjoner som matcher veldig godt med våre ambisjoner. De ønsker videre utvikling og å ta enda et skritt og endre verden litt, sier Rolf Thorsen, direktør Oslo S Utvikling, selskapet som er byggherre og har ansvaret for utbygging av mer enn en tredjedel av de 900.000 kvadratmeterne som vil utgjøre det ferdige Bjørvika.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.