Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Det er jo umulig å få øyenkontakt

Tekst
Foto
Trivelig sted, men bevisstløs service på Taco Republica.

Trivelig sted, men bevisstløs service på Taco Republica.

Når servitørene glemmer at gjestene er der etter at de har fått maten, blir det lett sur stemning.

– Hadde servitørene bare enset oss, hadde de fått full score på effektivitet. Nå sprekker det snart for meg, sa Salt. Den ene av to ansatte satt i baren og skravlet med en venninne mens både vi og gjestene ved et av de to andre bordene som var opptatt innendørs forsøkte å få hjelp. Den andre gikk stadig forbi og puslet med noe i kassen, men var komplett umulig å få øyekontakt med.

Fakta: Taco Republica

Torggata 30

Oslo

Telefon: 400 57 665

tacorepublica.no

 

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★

Service/effektivitet: ★★

Pris: ★★★★

19 poeng

Bevisstløs service

 

Ekte tacos

Taco Republica i Torggata var det første stedet som satset på tacos på ekte mexicansk vis da stedet åpnet for tre år siden. Siden har spisestedet fått selskap både av andre mexicanske restauranter og ikke minst en food truck på Youngstorget bare noen hundre meter unna.

Taco republica er milevis unna texmex og cal-mex-mat med overlessede quesadillas og hvetelefser. Her er tortillaene små, laget på maismel og fylt med bare noen få ingredienser. Den som vil ha mange smaker, får heller bestille fler tacos når de først har satt seg ned på skolestolene ved stålbordene i det grønne, røffe lokalet.

Vi åpnet med guacamole og totopos, som besto av en herlig, balansert avocadomos og knasende sprø friterte maischips, og drakk hibiscus-saft til. Snart sto også et fat med fire forskjellige tacos på bordet, og en røslig porsjon chilaquiles, en meksikansk klassiker med maischips bakt i salsa, toppet med kyllling og rørosrømme - alt sammen delikat og innbydende, og tydelig tilberedt med gode råvarer, enten det var vegetarisk taco med bønner og grillet jalapeno eller den achiotemarinerte, langstekte Grøstadgrisen med sjokkrosa syltet løk.

Saftig kjøtt og friske grønnsaker - likevel smaker maten mindre enn den ser ut til å gjøre.

Saftig kjøtt og friske grønnsaker - likevel smaker maten mindre enn den ser ut til å gjøre.

Savnet salt

– Men likevel smaker det littegranne...flatt, sa Salt og etterlyste salt. Det er en fin ting å undersalte maten og heller la de som spiser tilsette etter smak, men da bør det stå salt på bordet.

– For kjøtt trenger salt! istemte Pepper.

Dessuten savnet vi små skjeer til å forsyne oss fra de to små skålene med spenstig salsa som kom sammen med tacosene. På bordet var bare kniver og gafler; ingen særlig egnet til å flytte salsa fra skål til taco.

Chilaquiles var retten som trigget flest smaksløker med rikelig med både syre og fett på en gang - fantastisk mat for dagen derpå, men i lengden litt ensformig i en stor porsjon.

Glemt av servitøren

Vi hadde fått og spist opp maten på godt under 45 minutter. Men kaffe, langt mindre regning, var vanskelig å få i lokalet hvor bare få bord var opptatt. Riktignok betjente servitøren som ikke satt i baren og skravlet noen utendørs bord også, men likevel:

– Herregud, det er jo umulig å få øyenkontakt! utbrøt Salt som opplevde at han gikk gjennom lokalet gang på gang uten å senke blikket mot gjestene. Et annet bord forsøkte forgjeves å få hun i baren til å se deres vei.

Vi ba om kaffe og regning samtidig, men bare kaffen kom, og en ny kamp om oppmerksomheten fulgte for omsider å få regningen.

– Jeg er så begeistret for dette stedet i prinsippet at jeg gleder meg når jeg skal hit. Men når maten smaker litt flatt og servicenivået synker så dypt, tenker jeg at vi heller burde spist på foodtrucken på Youngstorget, avsluttet Salt da de endelig fikk betalt regningen på drøye 600 kroner for en røslig lunsj.

Slik lager du mat fra Taco Republica hjemme

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.