Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Den minst skuffende thaimaten jeg har spist på en stund

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Saftig biff satay på Eat Thai i Steen & Strøms kjeller.

Saftig biff satay på Eat Thai i Steen & Strøms kjeller.

Kjapp, god og rimelig thaimat til lunsj i kjelleren på Steen & Strøm.

– Det er jo masse folk her. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli en suksess med matkjeller på Steen og Strøm, men se her! sa Pepper.

Folk vrimlet forbi og i sushidisk, pizzarestaurant, tacobod og thai-fristelser. Vi landet på Eat Thai og sørget for å holde av bordplass før vi gikk i disken og bestilte. I motsetning til kjelleren på Paleet, er Steen og Strøms matkjeller en mer tradisjonell «food court» med bestilling ved disken, men med mer sofistikert mat enn det typiske kjøpesentermattilbudet.

Fakta: Eat Thai

Steen & Strøm Magasin

Kongens gate 23, Oslo

Telefon: 40 00 16 86

eatthai.no

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★

Service/effektivitet: ★★★★

Miljø: ★★★★

Pris: ★★★★★

22 poeng

Luksus-lillebror

Eat Thai er de eksklusive restaurantene Sawan og Nomads fast-food-lillebror og menyen er thai med en twist: Vårruller er ikke bare fylt med kylling og scampi, men også «thai-chorizo» og gulrot-papaya-salaten «som tam» får en ny ingrediens med grønne epler.

Regningen er også unnagjort før gjestene setter seg: To retter til hver og mineralvann kom på rimelige 555 kroner.

Med et metallskilt i hånden satte vi oss for å vente på maten. Den kom i rasende fart, og var frisk og innbydende. Fyllet i vårrullen var i motsetning til vanlige vårruller fast som en pølse i konsistensen, men utsiden var sprø og flaket og smaken god. Biff satay var også mør og saftig, med en litt sur, fremmedartet undertone i smaken.

Bestill i disken og se folk gå forbi – Eat Thai er high-end fast food.

Bestill i disken og se folk gå forbi – Eat Thai er high-end fast food.

Hovedrettene var enda mer vellykket. Pad thai er tilsynelatende vanskelig å få godt til utenfor Thailand.

Eat Thais pad thai holder mål og smaker godt.

Eat Thais pad thai holder mål og smaker godt.

Pad thai smakte deilig

– Dette er den minst skuffende pad thaien jeg har spist på lenge, sa Salt, som gang på gang det siste året har fått servert den klassiske nudelretten med egg, reker og peanøtter i versjoner som nærmest har vært en hån mot originalen. Her spilte klebrige nudler fint sammen med sprøstekte tofuterninger, kylling, vårløk og cashewnøtter. Den nesten røykte gatematsmaken vart ikke helt til stede, men ingen forstyrrende elementer trakk ned. Som tam, en frisk og spicy salat med store, såvidt stekte scampi, var også vellykket, inkludert de tynne skivene av grønt eple, som fungerte godt sammen med mer tradisjonell gulrot og papaya.

Store porsjoner

Porsjonene var store og pent servert, og vi var begge mette og fornøyde da vi så på klokken. Etter 35 minutter var vi klare til å forlate bordet hvis vi ønsket, men ble sittende og se litt på folkene som rekte rundt i kjelleren.

– Jeg går gjerne hit igjen, sa Pepper. – Fint sted å spise noe mens man er på vei et eller annet sted, eller har litt tid alene før man skal møte noen.

Eat Thai er langt fra en formell restaurantopplevelse, men et effektivt stoppested som serverer bedre thaimat enn vi har fått til lunsj på en god stund.(Vilkår)