Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Vi kommer til å ha mange av Hakkasans signaturretter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hanna Norberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Hektisk: Tre uker før åpning er det frenetisk aktivitet på kjøkkenet til Ling Ling. Øverste kjøkkensjef i Hakkasan, Chef Tong Chee Hwee, er en detaljorientert mann.

Hektisk: Tre uker før åpning er det frenetisk aktivitet på kjøkkenet til Ling Ling. Øverste kjøkkensjef i Hakkasan, Chef Tong Chee Hwee, er en detaljorientert mann.

50 millioner koster det å bygge om Onda til luksuskjeden Hakkasans nye Oslo-restaurant: Ling Ling by Hakkasan.

Bak Lekter’n på Aker Brygge i Oslo ligger det karakteriske bygget som tidligere huset Restaurant Onda. Om knappe tre uker åpner den britisk-kinesiske restaurantkjeden Hakkasan en eksklusiv Ling Ling-restaurant i lokalene ved fjorden.

Det finnes to andre slike restauranter i verden: en i Marrakech og en på den greske øya Mykonos. Det er restaurantimperiet Fursetgruppen som har lokket kjeden til Norge, et land Hakkasan overhodet ikke hadde i kikkerten.

– Vi dro til London og fortalte om Onda-bygget, om de 14 milloner årlige besøkende på Aker Brygge og alle luksusmerkene som har kommet til Oslo, forteller Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen, som blant annet eier Maaemo og Grand Café.

To og et halvt år senere har de, sammen med gårdeier Norwegian Property, investert 50 millioner kroner i restauranten. Det er Fursetgruppens dyreste satsing noensinne.

– Vi har bygd om alt innvendig, man vil ikke kjenne igjen den gamle restauranten. I tillegg bygger vi en ny takterrasse, der blir det en fantastisk utsikt, mener Sæther.

Utformingen av restauranten har blitt til i et samarbeid mellom Hakkasans egne arkitekter og Fursetgruppens «faste» arkitekter i Radius Design, som blant annet står bak Grand Café og Ett Bord.

– Kjøkkenet er spesialbygd av Hakkasan og er det eneste i sitt slag i Norge. Det har spesielle wok-er, egne tørkeskap til pekingand og en spesiell maskin som lager is til cocktailene.

Fakta: Ling Ling by Hakkasan

Åpner 3. april i de gamle lokalene til Onda på Aker Brygge. Ombyggingen har kostet 50 millioner kroner, et spleiselag mellom gårdeier Norwegian Property og restaurantimperiet Fursetgruppen.

Tilbyr asiatiske deleretter og drinker. Egen avdeling med bar og lounge. Servering på takterrassen om sommeren.

Oslo-restauranten er den kinesisk-britiske luksuskjeden Hakkasans første satsing i Skandinavia.

«Naughty little sister»

For nordmenn er restaurantgruppen Hakkasan kanskje mest kjent for sitt spisested på Hanway Place i London. Det åpnet i 2001 og fikk raskt en Michelin-stjerne. Restauranten i Oslo blir en «naughty little sister», som Hakkasan selv beskriver det.

På Ling Ling blir det kantonesiske småretter, friske drinker og loungestemning som gjelder. Konseptet er inspirert av de japanske izakayaene, der det drikkes og spises om hverandre hele kvelden, og der rettene kommer litt hulter til bulter, alt ettersom når de er klare fra kjøkkenet.

– Dette skal være annerledes enn en vanlig restaurantopplevelse. Vanligvis får man forrett, hovedrett og dessert, hos oss skal det være jevn strøm av småretter og drinker, forklarer Michelle Hunt, Europa og Midtøsten-sjef ved Hakkasans London-kontor.

Tidligere daglig leder ved Ekebergrestauranten, Konstantin Zimmermann, blir restaurantsjef på Ling Ling. Sjefen på kjøkkenet blir Chef Ming, som er opplært av Hakkasans øverste kjøkkensjef, Chef Tong. Tidligere kjøkkensjef på Hanami er også med i teamet. I alt er 79 personer ansatt i restauranten. Menyen vil bestå av en god miks av nye, lokale Oslo-retter og velkjente Hakkasan-retter.

­ – Vi kommer til å ha mange av Hakkasans signaturretter, som for eksempel pekingand med kaviar, crispy andesalat og dim sum. I tillegg vil det være en del retter som kun serveres på Ling Ling, og som baserer seg på bruk av lokale råvarer, som kongekrabbe, piggvar, skate og reinsdyr, forteller Gjøran Sæther.

Skjult bar

På Ling Ling vil drikke være minst like viktig som mat. Siden japanske izakayaer er inspirasjonskilden, har Ling Ling utviklet sin egen norske sake. Sammen med lokal tang, vil den være en viktig ingrediens i flere av de åtte drinkene som er utviklet for Oslo-restauranten. Hakkasans signaturdrinker vil også finnes på drikkekartet.

Musikk er den tredje hovedingrediensen i konseptet, og drømmen er at gjestene skal tilbringe hele kvelden på Ling Ling.

– Vi har både en «hidden» bar og en «hidden» lounge, forklarer Michelle Hunt.

Her vil lokale DJ-er spille, og det vil være lov å lette på rumpa. Med dét vil Ling Ling skille seg noe ut fra de etter hvert mange asatiske tapasrestaurantene med rikholdig cocktailmeny og loungestemning som har dukket opp i området rundt Aker Brygge, Tjuvholmen og Vika.

Gjøran Sæther er imidlertid ikke bekymret for den tøffe konkurransen.

– Det er tydelig at asiatisk mat treffer den norske ganen. Restauranter som Hanami, Mr Bay og Sawan er populære steder, og vi treffer det samme markedet. Samtidig er det mange nordmenn som kjenner Hakkasan fra London. Konkurransen er tøff, men vi mener det løfter hele bransjen, det skjerper oss veldig.

Den nyåpnede restauranten À L’aise er et funn: Den franske luksusrestauranten har gjenoppstått i Oslo

Plah-kokk Terje Ommundsens beste fiskeoppskrifter: – I Thailand serveres fisken alltid hel

Denne organisasjonen ønsker innsekter velkommen til bords: – Om noe oppleves som heslig, kommer an på hvilken kultur en kommer fra(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.