Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Et av Oslos mest spennende lunsjtilbud

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Oslo
Mørkt og stilig i Oslos nye indiske high end-restaurant på Aker Brygge.

Mørkt og stilig i Oslos nye indiske high end-restaurant på Aker Brygge.

Subtil indisk med tydelig touch av Norden er et av byens mer spennende lunsjtilbud om dagen.

Jakten på god indisk mat i Oslo pleier ikke å starte på Aker Brygge, men nyåpnede The Pink Elephant lover finere indisk mat med norske råvarer. Det var rikelig med plass i lokalet, fylt av mørkt treverk og banantrær av plastikk, men likevel ble alle stuet inn i samme lille krok av lokalet. Bortenfor den tomme delen av lokalet kunne man skimte grytene fra det åpne kjøkkenet.

Lunsjmenyen består av pakker med to eller tre retter, noen enkeltretter merket med litt ulne begreper som «lunsj express» og «streetfood». Kelnerens forsøk på å lose oss gjennom menyen fremsto som en litt tilfeldig oppramsing av grønnsaker og kjøttyper.

Fakta: The Pink Elephant

Tjuvholmen allé 2, Oslo

Telefon: 22 00 80 22

Meny: ★★★★

Mat: ★★★★★

Miljø: ★★★★

Service/effektivitet: ★★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 22 poeng

Spennende indisk

– Her var det ikke så lett å få en idé om hva vi får, sa Pepper etter å ha bestilt, men var iallfall blitt sikker på at her er det langt til den vanlige curryen som serveres på den andre siden av elven i byen.

Spenningen gikk over i ren glede da suppen med streif av indiske krydder blandet med kaviar og fermenterte nordiske grønnsaker, ble satt på bordet.

– Perfekt frisk brokkoli som er crisp inni, sa Salt og gledet seg til fortsettelsen.

Til hovedrett fikk Salt svinekjøtt med en indisk vri på smørsausen hollandaise, salat med erter og tapiokachips og falafel servert på siden. Igjen en god kombinasjon av det mer hjemlige med streif av det indiske presentert på elegant vis.

Masalasuppen var en deilig kombinasjon av indiske krydder og nordiske grønnsaker.

Masalasuppen var en deilig kombinasjon av indiske krydder og nordiske grønnsaker.

Peppers «streetfood» besto av kyllingklubber og små lammekoteletter marinert og mørnet i yoghurt og koriander. Det hele var grillet i husets tandoori-ovn. Mens kyllingen var saftig og mør, hadde lammet fått for lang tid i ovnen og smakte mest brent. På siden kom små skåler med ansjosmajones og myntedill til å dyppe kjøttet i. Grillet hjertesalat med svart hvitløk og pepperrot frisket opp i de fete dippene.

The Pink Elephants streetfood er grillet i restaurantens tandoori-ovn.

The Pink Elephants streetfood er grillet i restaurantens tandoori-ovn.

– Rettene er spennende, men jeg hadde ikke sagt indisk om jeg skulle ha gjettet hvilket kjøkken vi befinner oss i. Både kelneren og maten kunne gjerne ha vært tydeligere, sa Pepper.

Tidsriktig

Lunsjmåltidet klokket inn på like under en time med effektiv service og presis timing. Her er det ingen grunn til å bekymre seg for at lunsjen strekker ut og går ut over neste avtale. For 660 kroner fikk vi to retter til hver og to flasker mineralvann. Det er ikke vanskelig å finne billigere indisk i byen, men mer spennende skal du lete etter.(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner