Michelin-kokk lager tacofredag i Oslo

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Michelin-kokken Paco Mendez fra Hoja Santa og Niño Viejo i Barcelona kommer til Oslo for å lage supertacofredag på Vippa.

Michelin-kokken Paco Mendez fra Hoja Santa og Niño Viejo i Barcelona kommer til Oslo for å lage supertacofredag på Vippa.

Den meksikanske Michelin-kokken Paco Mendez kommer på besøk til Oslo for å lage tacos på sin måte.

Vippa, et av havneskurene på Vippetangen i Oslo, arrangerer supertacofredag den 27. oktober, med den meksikanske folkefesten «De dødes dag» som overordnet tema.

Øverst på plakaten står Paco Mendez. Han er meksikansk og kjøkkensjef på Michelinrestauranten Hoja Santa og taqueriaen Niño Viejo i Barcelona. De to restaurantene deler lokale og er del av den levende matlegenden Albert Adriàs elBarri-prosjekt, der Tickets er den mest kjente restauranten og Enigma den nyeste.

– Jeg gleder meg veldig. For meg er det utrolig fascinerende å høre at det er noe som heter tacofredag på den andre siden av jordkloden. Det virker også som om meksikanske mattradisjoner har hatt en fin reise over til Norge, sier Paco Mendez.

Mendez gleder seg til å formidle kunnskap til norske tacoentusiaster.

– Jeg er opptatt av at folk forstår prosessene, fra mais til tortilla, forteller han og snakker varmt om milpametoden som går ut på å dyrke jorden i to år og la den ligge urørt i åtte. Slik får du den beste maisen som i sin tur gir tacoen den beste smaken.

Ti forskjellige tacos

Det er i alt ti forskjellige matboder på Vippa, og alle disse skal servere hver sin tacovariant. Men det blir ikke vanlig, norsk fredagstaco. Ved siden av Hot Hot Harmonica som serverer chili, blir det tolkninger på kinesisk (Kinabolle), eritreisk (Injera Palace), syrisk (Aleppo Bahebek) og vietnamesisk (Lisa’s) for å ha nevnt noe.

Slik ser en taco servert på Michelin-restauranten Hoja Santa ut.

Slik ser en taco servert på Michelin-restauranten Hoja Santa ut.

Ikke alle skal lage taco. Noen få kommer også til å servere ceviche og empanadas.

– Vi vil bruke både norske og meksikanske råvarer for å kunne blande kulturene på best mulig måte, sier Paco.

Michelin-oppskrifter

Pacos oppgave er å gi tacoen en «Michelin-twist», noe ganske annet enn den tacoen som serveres i tusenvis av norske hjem hver fredag.

Frokosttaco er trendy: Varm restefrokost

– Jeg tar med meg noen oppskrifter fra Niño Viejo og til dels Hoja Santa, men det interessante med å komme til Vippa blir å samarbeide med matbodene, å lære dem noe nytt og se hvordan vi kan fusjonere det meksikanske kjøkkenet med deres egne mattradisjoner, sier Paco, som skal være i Norge i fire dager.

Det er meningen at publikum skal kunne kjøpe matbilletter som gir en god pris på henholdsvis fem eller alle ti rettene, men de selges også enkeltvis. Og er det supertacofredag så er det supertacofredag. Norges tacodronning Sylvia Vavik skal holde tacokurs, og den kjente bartenderen Xuseen Miskell tar turen fra San Francisco for å lage passende cocktails. Det blir også latinomusikk, ansiktsmaling og forskjellige aktiviteter.(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner