Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Askepotthistorie. Hverken mor eller bestemor trivdes på kjøkkenet. Sabrina Ghayour måtte lære seg selv å fremkalle de iranske smakene hun fikk servert hos venner, slekt og på restauranter – og er biltt en gallionsfigur for persisk mat i Storbritannia.

Askepotthistorie. Hverken mor eller bestemor trivdes på kjøkkenet. Sabrina Ghayour måtte lære seg selv å fremkalle de iranske smakene hun fikk servert hos venner, slekt og på restauranter – og er biltt en gallionsfigur for persisk mat i Storbritannia.

En sleivete tweet førte til kokebokkontrakt og en kvart million solgte bøker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Nærmest over natten ble Sabrina Ghayour en kulinarisk sensasjon. Nå foreligger «Persiana» på norsk.

Granateplemelasse. Tørket lime. Safrantråder, pistasjnøtter, roseblader og berg av friske, grønne urter. Persisk mat er noe helt annet enn de fleste tror.

– Persere bruker ikke noe særlig krydder bortsett fra safran og en klype kummin. Persisk mat handler om milde, aromatiske smaker, den er ikke krydret, fet eller aggressiv.