Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Vinterens skalldyrvin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Få, om noen, kan konkurrere på pris og kvalitet på samme tid som Muscadet.

Helt ytterst i Loire-dalen i Frankrike, ut mot Atlanterhavet, ligger Muscadet. Området er kjent for sine mineralske og knusktørre hvitviner laget på druen melon de bourgogne.

I dag er melon de Bourgogne den eneste tillatte druen i Muscadet, og den gir lette, friske, mineralske og syrlige hvitviner. De beste vinene herfra har en forbløffende lagringsevne, blant annet fordi vinene er tappet «sur lie», som betyr at de har ligget vinteren over på gjæringsbunnfallet.

Muscadet har slitt med et dårlig rykte i Frankrike i mange år, og blir assosiert med billigviner man drikker i baren. Men få viner har bedre balanse mellom syre, friskhet, lav alkohol og mineralitet enn en god Muscadet. Det gjør dem til fullkomne matviner, som kan konkurrere med Chablis.

Domaine de la Fessardière lager en strålende klassisk muscadet med en enorm mineralitet og konsentrasjon med en salt utgang. Perfekt til vinterens skalldyrretter. Og det til en veldig lav pris – tatt kvaliteten i betraktning.

87

Navn: Dom. de la Fessardière Muscadet Sèvre et Maine La mer qu'on voit danser 2020

Produsent: Dom. de la Fessardière , Loire , Frankrike

Pris: 204,90 Varenummer: 11725401 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Vin John AS

Dufter av flint, gule epler, sitrus og sjø. Noe blomster. Bløt og fersk frukt på smak med en frisk syre og en lang tørr mineralsk utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.