Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Moden bordeaux fra norskeid slott

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ch. Bertrand Braneyre er et norskeid bordeaux-slott som leverer valuta for pengene.

Beliggende i Cissac midt i mellom Saint-Estèphe og Pauillac i Bordeaux' berømte Haut-Medoc ligger det 250 år gamle slottet Ch. Bertrand Braneyre. For noen år siden kjøpte et tyvetalls norske investorer slottet fra dets eier siden 1993; Ludvig Cooreman. Han var en belgisk vinimportør som ønsket å kvitte seg med slottet da han begynte å dra på årene.

De nye, norske eierne fikk hele vinkjelleren, med rundt 250.000 flasker moden bordeaux, og vinkonsulent Eric Boissenot med seg på kjøpet. I tillegg til å jobbe med Bertrand Braneyre, er han også konsulent for berømte Ch. Moutin-Rothschild.

Nå er Ch. Bertrand Braneyre kommet i 2012-årgangen. Laget av 50/50 merlot og cabernet sauvignon og med delikate 12 prosent alkohol. En pent modnet vin, som kan ytterligere ligge i noen år eller nytes nå. Enda gledeligere er prisen, til nette 250 kroner og at den er tilgjengelig i Polets hylleutvalg.

88

Navn: Ch. Betrand Braneyre Vielle Vignes 2012

Produsent: Ch. Bertrand Braneyre , Bordeaux , Frankrike

Pris: 269,00 Varenummer: 12373301 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Brand Wine Estates AS

Dufter av plommer, solbær, modne røde og mørke bær, tobakk, krydder og sedertre. Begynnende moden frukt på smak med noe krydder og tre. Tørre ferske tanniner og lang utgang. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.