Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: «Valuta for pengene»-chardonnay fra Rheingau

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
video

Rheinhessen er blitt en ny «go to»-region for chardonnay.

Med sine vanligvis turkise, tiffanyblå og lett kjennelige etiketter har Weingut Robert Weil sakte, men sikkert seilt opp som en av de aller sikreste adressene til typeriktig og strålende riesling fra Rheingau. Kanskje den beste for øyeblikket. Paradoksalt nok er Weil regnet som et av de yngste vineriene i regionen da det ikke ble etablert før i 1875.

Totalt har Weil imponerende 100 hektar med vinmarker, som dyrkes økologisk. Nesten utelukkende riesling. Men de siste årene har de også etablert seg i Rheinhessen, på den andre siden av Rhinen for Rheingau. Her lager de i dag blant annet en strålende chardonnay som føyer seg i rekken av gode kjøp fra nettopp Rheinhessen.

I dag lager Weil nesten like mye vin på den venstre siden av Rhinen, med 650.000 flasker i året merket med Robert Weil Junior. På den høyre siden er produksjonen på rundt 800.000 flasker i året.

88

Navn: Robert Weil Junior Unique Chardonnay 2021

Produsent: Weinhaus Robert Weil , Rheinhessen , Tyskland

Pris: 219,90 Varenummer: 14152201 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Aja Vin AS

Dufter av flint og gule epler med hint av lime. Frisk syre og en tett mineralsk lang og delikat frukt med en tørr fersk lang utgang. Pen lengde. MB

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.