Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Londons hyggeligste pub er norsk

Tekst

Vossingen Egil Johansen eier og driver puben The Kenton,  som Time Out Magazine denne uken kåret til Londons mest populære pub.

- Den som påstår at Hackney har mistet sin sjel, har åpenbart ikke drukket en pint på The Kenton,skriver utelivsmagasinet Time Out London om norskeide The Kenton, som stakk av med årets pris for høyest elskede - "best loved" - pub i millionbyen. The Kenton ble også kåret til beste pub i bydelen Hackney.

- På trygg avstand fra bydelens mer trendy gater, er dette en pub som har klart å la være å hive seg på alt som er nytt og beholdt sin identitet, skriver bladet videre om hvorfor nordmannen Egil Henriksens pub i Hackney øst i London vant årets kåring.

 

Nordmann eier pub

Egil Johansen fra Voss, som har bodd i London siden tidlig 2000-tall, kjøpte puben i 2009 og forvandlet den fra bråkete og belastet  til en moderne samlingsplass for kunst, kultur og musikk, ifølge lokalavisen Hordaland, som har fulgt sambygdingens pubeventyr siden begynnelsen.

- Jeg visste jeg skulle vinne den beste puben i Hackney-prisen. Men plutselig kalte de meg opp som beste puben i hele London, forteller Egil Johansen på telefon til smak.no.

- Men jeg skjønner ikke det helt selv, det er jo tusenvis av puber i London, da, sier han.

- Men det er jo det folk liker, da,  det er koselig og de føler seg hjemme der, vi har god kundeservice. Det er litt norsk stil, og jeg tror folk har litt sansen for norske ting. Vi har elghode på veggen, norske flagg og klokkestrenger og bilde av bestemor på stølen.

 

To pub-priser

Høyest elskede pub og beste pub i Hackney er ikke de eneste prisene Johansen gikk hjem med etter kåringen. Det siste året har Johansen nemlig utvidet pubriket sitt, og puben Horn of Plenty i Stepney og Whitechapel ble kåret til nest beste pub i sin bydel.

- Jeg åpnet opp pub nummer to i september, og å få pris nummer to har en kjempestor verdi i form av markedsføring. Det har mye å si med tanke på investorer å ha disse prisene i bagen. Det blir mer attraktivt for folk å investere også, sier han. 

 

Kjøpte på impuls

 

Å gå inn i pubbransjen var  ganske impulsstyrt, ifølge et intervju Johansen gjorde i Bergensavisen da puben ifjor ble kåret til nabolaget Homertons beste pub av Time Out.

For suksessen har kommet raskt. Allerede året etter at Johansen kjøpte The Kenton ble puben kåret til beste nykommer i London, og i år har altså puben gjort et kvantesprang og blitt hele byens yndlingspub.

Kanskje blir det enda flere norskeide puber fremover.

- Vi er alltid på kikk etter nye ting. Men London er det en sånn trendutvikling med veldig sterk pubvekst. Det er så mange som kikker etter det, at det faktisk er vanskelig å finne puber som er til salgs. Men vi er alltid på utkikk, sier Johansen.

 

Les hva alle vil drikke i baren

Dette er de beste pølsene

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.