Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Maaemo fortsatt i verdenstoppen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ola Vikås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
100 beste. Restaurant Maaemo er blant verdens hundre beste restautanter.

100 beste. Restaurant Maaemo er blant verdens hundre beste restautanter.

Oslorestauranten har falt på listen siden i fjor, men er fortsatt blant verdens hundre beste restauranter.

– Vet du hva, jeg visste ikke at listen kom ut i dag, jeg så det nærmest ved en tilfeldighet i morges, sier kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på telefon.

Hvert år kårer britiske Restaurant Magazine i samarbeid med den italienske mineralvannprodusenten San Pellegrino verdens hundre beste restauranter.

Mens man må smøre seg med tålmodighet i enda noen dager til topp 50-listen offentliggjøres, ble listens 51. til 100. plass i dag offentliggjort.

Listen genereres ut fra tilbakemeldingene fra 900 smaksdommere i løpet av året som har gått. Maaemo – Nordens første restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden – er fortsatt med, og har i år blitt kåret til verdens 79. beste restaurant – ned atten plasser siden fjorårets 61. plass.

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo i Oslo. 

Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo i Oslo. 

Små marginer

Holmboe Bang tar listefallet med knusende ro.

– Marginene er veldig små, det må man forstå. Jeg sier det samme i år som jeg sa i fjor: Jeg er fullstendig likeglad til hvilket nummer vi er på. Hvis man ser på det store bildet, er vi på listen over de 100 beste restaurantene i verden, sier Holmboe Bang.

Med en 79. plass er Maaemo dermed tilbake på plasseringen den havnet på da restauranten debuterte på listen i 2014. Året etter rykket de opp til 64. plass.

– Det blir bare tull å snakke om hvilken plass man havner på, om det er nummer 71 eller 60. Det er uansett hyggelig å havne på samme liste som alle disse dyktige folkene, sier kjøkkensjefen.

Maaemo har fått nordisk selskap på listen av svenske Fäviken (57. plass) og den danske nykommeren Kadeau (94. plass). Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås – som i fjor havnet på 93. plass – har forsvunnet fra listen.

På Sentralen er det strålende mat: Strålende mat i et heseblesende kjør
Denne restauranten burde koste på seg litt bedre tilbehør: God fisk, slapt tilbehør

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.