Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Claus Henriksen ved Slotskøkkenet som fikk en Michelinstjerne i 2016, eksperimenterer blant annet med cannabis  som smakstilsetning i maten.

Claus Henriksen ved Slotskøkkenet som fikk en Michelinstjerne i 2016, eksperimenterer blant annet med cannabis  som smakstilsetning i maten.

Slik smaker maten på de nye stjernerestaurantene i Skandinavia

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Danmark fikk fem nye stjernerestauranter i årets Michelinguide, og Island fikk sin første. Les D2s reportasjer fra noen av Skandinavias beste restauranter.

Slotskøkkenet i Danmark fikk sin første stjerne under torsdagens stjernedryss i Stockholm.

Restauranten ligger på Sjælland, omgitt av langstrakte alléer, vollgraver og en egen slottskirke. Slottet er 800 år gammelt og er også et eksklusivt hotell. Kjøkkensjef Claus Henriksen er kjent for å eksperimentere med cannabisplantens gastronomiske egenskaper.

Slotskøkkenet på Dragsholm slot i Danmark ligger fornemt til.

Slotskøkkenet på Dragsholm slot i Danmark ligger fornemt til.

Koks utenfor Torshavn på Færøyene fikk Michelinstjerne blant annet for sin bruk av gamle nordiske teknikker som røyking og salting. 

Koks utenfor Torshavn på Færøyene fikk Michelinstjerne blant annet for sin bruk av gamle nordiske teknikker som røyking og salting. 

Avsidesliggende

Ingen kan lenger anklage Michelins nordiske guide for ikke å reise utenfor de aller største byene. De forblåste Færøyene fikk også en stjernerestaurant idag, da Koks ble tildelt utmerkelsen for sitt originale kjøkken. Koks ligger i Kirkjubøur, en halvtime utenfor hovedstaden Torshavn, der kjøkkensjef Poul Andrias Ziska serverer flere hundre år gammelt kuskjell og havvanngelé, kråkebollerogn med brenneslepuré og posjert taskekrabbe i en rik saus av karamellisert løk.

Les reportasjen fra Færøyene Vilt, vakkert og rått

Noma-avleggeren

I København ble Noma-avleggeren 108 hedret med en stjerne etter bare noen få måneders åpningstid. Les om restauranten her: Noma-avlegger åpner i dag

Landsens stjernekro

Da Paul Cunningham tok over driften av avsidesliggende Henne Kirkeby kro på Jylland, hadde han ingen ambisjoner om Michelinstjerner. Han ville bare ha et bedre liv enn han hadde hatt som stjernekokk i Københavns Tivoli. Ifjor fikk krorestauranten under hans ledelse den første stjernen, i år tok Cunningham imot stjerne nummer to. D2 besøkte kroen i 2012: Den glade kokken(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Henne Kirkeby kro har fått to Michelinstjerner under briten Paul Cunninghams ledelse. 

Henne Kirkeby kro har fått to Michelinstjerner under briten Paul Cunninghams ledelse. 

Anmeldelser av de norske restaurantene med Michelinstjerner