Den danske restaurantene Noma ble nummer to i en kåring av verdens 50 beste restauranter i Singapore.

Den danske restaurantene Noma ble nummer to i en kåring av verdens 50 beste restauranter i Singapore.

To danske restauranter kåret blant verdens fem beste

Tekst

De danske restaurantene Noma og Geranium kapret to av de fem øverste plassene på en kåring av verdens 50 beste restauranter i Singapore.

Noma ble nummer to og Geranium nummer fem på prisutdelingen World's 50 Best Restaurants, som gikk av stabelen tirsdag. Begge ligger i København.

Førsteplassen gikk til Mirazur, som ligger i Menton i Frankrike og drives av den argentinske kokken Mauro Colagreco, mens tredjeplassen gikk til Asador Etxebarri i Spania.

Kåringen er gjort på bakgrunn av vurderinger fra 1.040 dommere, som hver har avgitt ti stemmer på restauranter de har besøkt minst én gang i løpet av de siste 18 månedene.

Dommerpanelet består av en tredel kokker og restaurantører, en tredel matskribenter og en tredel gastronomer og feinschmeckere.

I fjor havnet Geranium på 19. plass på lista, mens Noma etter en midlertidig stenging ikke var å finne på lista. Noma er imidlertid fire ganger tidligere blitt kåret til verdens beste spisested, senest i 2014.

Ingen norske restauranter er å finne på topp 50-lista, men Maaemo i Oslo havnet på 55. plass i årets kåring.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner