Slik blir schnitzelen saftig

Tekst
Foto

Schnitzel av svinenakke er saftig, sprø og rask å lage en sommerdag.

Den klassiske schnitzelen er oftest å se med et stykke banket kalv. Simon Weinberg fra restaurant Bokbacka foretrekker sin flate kjøttmiddag laget av nakken fra svinet.

– Det gir saftigere kjøtt og bedre smak. Jo mer fett i svinenakken, jo bedre. Hvilket kjøttstykke du velger er viktig. Se etter mørkere kjøtt, det er best. Veldig lyst kjøtt med lite fett, har ikke vært en glad gris, sier kokken. En nakkekotelett fra butikken der man skjærer bort beinet, kan fungere fint.

Han skjærer tynne skiver av svinenakken, og banker dem ut. Kjøttstykkene får et dypp i vispet egg, og til slutt pankomel rundt det hele. Generelt liker Simon Weinberg å steke mindre kjøttstykker, framfor store stykker som skjæres opp etterpå.

– Jo mer stekeflate, jo bedre.

Riktig steking er hele clouet for en sprøstekt, men ikke tørr schnitzel.

– Det er egentlig veldig enkelt. Den skal være gylden på begge sider. Folk har lett for å stå der og steke schnitzelen så mye som mulig mens de tenker; “tenk om den ikke er ferdig stekt!”. Men når den er gylden, så er den ferdig, fastslår Weinberg. Kjøttsaften pipler ut av det knasende sprø og saftige stykket når kniven glir gjennom.

På tallerkenen havner bakt nykål med parmesan, kapers og salvie - hva kunne vært bedre tilbehør til en schnitzel av svin?

Her er Simon Weinbergs oppskrift på schnitzel:

-
+

Schnitzel av svinenakke med bakt nykål og parmesan

  • 800 gsvinenakke
  • 1 stknykål
  • 100 gparmesan
  • 2 dlbrødkrumme/pankomel
  • 2 stkegg
  • 1 stksitron
  • 1 stkbunt salvie
  • 6 sskapers
  • 50 gsmør
  • olivenolje
  • salt og pepper

Pepre schnitzelen og servér med det brunede smøret, nykålen og sitronbåter.

Les alle sommermatoppskriftene her

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk