Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Nytt uttrykk. Tradisjonsmat kan lett piffes opp til noe mer moderne og enda bedre. Her er gravlaks og potetsalat i ny drakt.

Nytt uttrykk. Tradisjonsmat kan lett piffes opp til noe mer moderne og enda bedre. Her er gravlaks og potetsalat i ny drakt.

– Norsk sommer på et fat

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Med vodka, Snøfrisk og potetgull gir Hanne Rutgerson tradisjonsmaten en ny vri.

– Jeg har bare gravet laksen i én til to dager – jeg vil bevare litt av den rå teksturen, sier Hanne Rutgerson (29).

Graving av laks er en konserveringsteknikk fra middelalderen, der fiskere grov ned saltet laks i sanden og lot den fermentere. I moderne tider er graving enklere: Noen dagers sukkersalting av fet fisk i kjøleskapet er nok.