Nytt år, nye salater

Tekst

Vil du få varsel hver gang Gøril Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Råkost. To gode salater å starte et nytt år med: rosenkålsalat med pannestekte mandler og granateple. Til høyre: Rødkålsalat med granateple og cashewdressing. Smak til med deilig, kremet cashewdressing

Råkost. To gode salater å starte et nytt år med: rosenkålsalat med pannestekte mandler og granateple. Til høyre: Rødkålsalat med granateple og cashewdressing. Smak til med deilig, kremet cashewdressing

Julens grønnsaker kan forvandles til å bli en sunn start på året.

Januar er den måneden treningssentrene fylles opp av nye kunder. Nyttårsslankerne bør også vite at vinteren er sesong for en masse gode grønnsaker. Har du rosenkål eller rødkål du ikke fikk bruk for i julen, kan du bruke dem til råkostsalat. Disse grønnsakene høstes sent på året, og har god holdbarhet til langt ut på vinteren.

– Dette er grønnsaker som fortsatt er i sesong, selv om vi kanskje forbinder med julemat. Mange typer kål er jo hardføre grønnsaker som tåler lagring, sier hun.

Til salatene serverer Frogner en kremet cashewdressing. Den kan også brukes på brødskiven eller som dip, og kan stå en uke i kjøleskap. Men her må en passe på, for denne dressingen er så god at man helst bare vil spise den rett fra skjeen, mener Frogner. (Vilkår)

Rødkålsalat med eple og cashewdressing

Rødkålsalat med eple og cashewdressing

-
+

Rødkålsalat

  • 2-3 never grønn eller rød lsalat
  • 1/4 rødkålhode
  • 1-2 vårløk
  • 1-2 eple
  • 1-2 dl tørkede tranebær
  • 1-2 dl hasselnøtter
  • 2 dl kokt quinoa eller byggryn

Cashewdressing

  • 2.5 dlusaltede cashewnøtter
  • 2 dlvarmt vann
  • 4 ssferskpresset sitronsaft
  • 2 ssolivenolje
  • 2 stkhvitløksfedd
  • 2 tshvit miso
  • 2 tsdijonsennep
  • 1 tsløkpulver
  • 1 stkliten klype salt
  • 2 ssfinhakket rosmarin
  • 2 ssfinhakket timian

Kutt eplet i skiver på ca 0.5 cm,. Finsnitt vårløken, og ha alt oppi bollen sammen med quinoa. Ha over hasselnøtter og tørkede tranbær til slutt.

 

Rosenkålsalat med pannestekte mandler og granateple

Rosenkålsalat med pannestekte mandler og granateple

-
+

Rosenkålsalat

  • 1 stkpose frisk rosenkål
  • 1 stkgranateple
  • 2.5 dlusaltede, skoldede mandler
  • 1 + 1 ts olivenolje
  • 1 tshavsalt
  • 1 stksitron

Rens granateplet, og ha kjernene over rosenkålen sammen med mandlene. Vask sitronen, og bruk et fint rivjern til å raspe sitronskall over salaten. Snitt deretter sitronen i to, og skvis den ene halvparten over. Risle over den siste teskjeen med olivenolje.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk