Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Østerriksk julerødvin til 140 kroner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Den østerrikske vinprodusenten Meinklang har laget en strålende og julematvennlig rødvin i 2016.

Laget av de tre østerrikske rødvinsdruene blaufränkisch, St. laurent og zweigelt er Meinklangs rødvin fra Burgenland en liten suksesshistorie til under 140 kroner. Delikat og lett, fersk og fruktig. Perfekt til lyst kjøtt som juleribben eller til kalkunen.

Produsenten, den biodynamiske fanebæreren Weingut Meinklang fra Burgenland i Østerrike, har i en årrekke overbevist med sin evne til å trylle frem vellagede og druetypiske, ambisiøse viner. Meinklang er drevet av ekteparet Angela og Werner Michlits og har sitt eget lille biodynamiske samfunn i Rudolf Steiners ånd på grensen mellom Østerrike og Ungarn. De har drevet økologisk i 28 år, og konverterte til biodynamisk drift på den 70 hektar store gården for 13 år siden. Den grusholdige jorden er godt egnet for dyrking av druer, og deres viner blir renere og mer imponerende for hvert år som går. Denne er i tillegg å finne i hyllene på de fleste polutsalg rundt om i landet. (Vilkår)

86

Navn: Meinklang Burgenland Red 2016

Produsent: Meinklang , Burgenland , Østerrike

Pris: 139,90 Varenummer: 5202401 Basisutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Non Dos As

Dufter av røde bær og plommer med hint av blomster. Bløt og saftig delikat frukt med en frisk syre og lette tanniner. Mye vin for pengene. MB