Burgunds rimelige lillebror

Tekst
Vinranker i Pre-Pyreneene Foto:

Vinranker i Pre-Pyreneene Foto:

Domaine Begude i Pyreneene lager et rimeligere alternativ til alle som syns Burgund er blitt for dyrt.

Den familieeide vingården med røtter tilbake til 1600-tallet ligger ved foten av Pyreneene i regionen Limoux 320 meter over havet.
Det britiske paret James og Catherine Kinglake kjøpte gården i 2003, med et mål. Å lage kjølige, økologiske og rene viner. Det har de lykkes med.
100.000 flasker lager paret i dag på gården. Hovedsakelig av druene chardonnay og pinot noir, i tillegg til viognier, sauvignon blanc og grüner veltliner.

Vinsalget tok av på flyplassene


I Norge er nå deres chardonnay og pinot noir tilgjengelig. Deres topp pinot Esprit er foreløpig bare tilgjengelig på spesialbestilling og på noen topprestauranter, men vil bli lansert på polets bestillingsliste i høst.
Vinene er rene og druetypiske med et imponerende kjølig tilsnitt. Fortsatt mangler de dybden til en burgunder, men i forhold til pris er de virkelig gode alternativer.

 

Riffault tilbake på polet

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner