Den beste champagnen til jul og nyttår

Tekst
De fem beste champagnekjøpene i Polets hyller Foto: Sune Eriksen

De fem beste champagnekjøpene i Polets hyller Foto: Sune Eriksen

Vi har testet nyhetene samt alle champagnene i Polets hyller.

Det er mange definitivt gode champagnekjøp i Vinmonopolets hyller, men det finnes også flere du bør holde deg unna. 100 champagner har vi testet, hvorav 42 finnes i Polets hyller og 58 nyheter i bestillingsutvalget.

Champagne har en dobbeltfunksjon i disse dager: Som ledsager til sesongens strålende sjømat og tradisjonelle juleklassikere som pinnekjøtt og lutefisk - og det soleklare førstevalget når festuken avsluttes ved årsskiftet.

Fem av Champagnene som utmerker seg blant Polets hyllevarer. Foto: Sune Eriksen

Fem av Champagnene som utmerker seg blant Polets hyllevarer. Foto: Sune Eriksen

Noen av de beste champagnekjøpene i Polets hyller. Foto: Sune Eriksen 

Vi har testet alle de 42 forskjellige boblene med fast hylleplass i Vinmonopolets butikker. To klassiske champagnehus står bak de to beste, men hakk i hel finner vi strålende kvalitet fra mindre hus som Michel Turgy, Coutelas og Diebolt-Vallois. Disse beviser at du ikke må kutte ned på gavebudsjettet for å nyte god champagne gjennom hele jula. I tillegg til 58 champagnenyheter på Polets bestillingslister.

Dette drikker du til julematen 


Men skal du bestille og få varene til jul og nyttår begynner det å haste. Vinmonopolet skriver på sin nettbutikk at for garantert levering til den 23. desember må man bestille senest 7. desember, da man må regne med tregere postgang fra den 12. Men i sentrale deler av landet skal det fortsatt være mulig å få varene til jul.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner