Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Amerikanske toppviner

Tekst
FRANSK INSPIRASJON.Ted Lemon lærte seg å lage vin som ansvarlig for en burgundisk vingård. Nå gjør han suksess med viner fra California.
             
             Foto: Sune Eriksen

FRANSK INSPIRASJON.Ted Lemon lærte seg å lage vin som ansvarlig for en burgundisk vingård. Nå gjør han suksess med viner fra California. Foto: Sune Eriksen

På fredag kan du få tak i noen av Amerikas beste viner i Vinmonopolets bestillingsliste.

Amerikanske viner blir mer og mer elegante og friske. De alkoholrike og eikedominerte fruktbombene som utgjorde hovedandelen av vinene fra USA for bare noen år siden har blitt færre. Noe av grunnen er nok at betydningen amerikanske medier har hatt på landets vinstil er i ferd med å bli mindre signifikant. I tillegg har amerikanske ganer etterhvert blitt lei de korpulente og sødmefulle vinene.

Piemonte-stjerne med hvite og røde vinperler


På fredag lanseres det en pen bukett med viner som er noen av de fremste representantene fra den "nye" stilen. Flere av disse har blitt for kultprodusenter å regne de siste årene. Da særlig Ted Lemon og hans Littorai, som har vært en av foregangsfigurene for viner med lavere alkohol, moderat eik og friskere frukt.

Det billigste kjøttet gir den beste gryten

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.