Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

I morgen lanserer polet 45 nye viner i butikkene sine. Vi har testet alle.

Tekst
Sommernyheten på Vinmonopolet står i hyllene fra klokka ni i morgen tidlig. Foto:

Sommernyheten på Vinmonopolet står i hyllene fra klokka ni i morgen tidlig. Foto:

Julinyhetene: Vinmonopolet lanserer seks vellykkede amerikanske pinot noirer som står perfekt til sommerens grillmat.

Stadig flere av Nord-Amerikas små nisjeprodusenter av druen pinot noir har de siste årene funnet veien til det norske markedet. Nå har Vinmonopolet kastet seg på den samme trenden og lanserer fem saftige rødviner og en rosévin laget på druen fra California. Et vellykket utvalg som egentlig med hell kunne vært større. Da også tatt i betraktning at de beste produsentene av pinot noir "over there" finnes i et begrenset volum og kan være et utfordring å få tak i.
De amerikanske og saftige rødvinene utgjør basisnyhetens høydepunkt sammen med Domaine Labbés delikate hvitvin fra Savoie i Øst-Frankrike til knappe 125 kroner. Som er et lite kupp av en hvitvin.
I tillegg er Artadis rødvin fra Rioja et godt kjøp til 139,90, med en fruktsødme perfekt til sommerens grillsesong. Resten av vinnyhetene som i flertall består av kommersielle og intetsigende viner blekner i forhold disse.

Vinmonopolets julislipp er det minste i året og består denne gangen av 69 nyheter i hyllesortimentet derav 45 viner.

 

De beste taxfree-kjøpene 

Stor test: Sommerens beste pappviner

 Mesterkokkenes oppskrifter til jul: Hellstrøms ribbe og Skeies juletorsk ...og mye, mye mer
 

Les mer på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner