Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Det råeste du kan drikke til sushi

Tekst
Riesling er det beste du kan drikke til sushi. Foto: Scanpix

Riesling er det beste du kan drikke til sushi. Foto: Scanpix

Vinternyhetene: Schlossgut Diel i Nahe topper listen over tyske hvitvinsnyheter med tre strålende riesling-viner. Gjem dem gjerne bort i kjelleren, men de fungerer helt utmerket til sushi og sashimi allerede i dag.

Wasabi, soyasaus, ingefær og rå fisk er ingredienser som ikke nødvendigvis er vinens beste venner. Men det finnes et hederlig unntak: Tysk riesling.

Riesling-vinenes lave alkohol, kombinert med en fersk sødmefull frukt og god syre - er ingredienser som står godt mot de friske og intense smakene fra et tradisjonelt sushi-måltid. Vinen kan godt ha noe restsødme , så lenge den ikke blir for dominerende. For de som foretrekker tørr riesling kan det være en fordel å holde litt tilbake med wasabien.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Klikk her for å melde deg på ukentlige nyhetsbrev fra Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner