Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Sushi

Elegante nigiri, her kongemakrell, piggvar, ishavsrøye og tunfisk..

Surr og sushi

Nordisk sushi. Fiskehandlerdatteren Frida Ronge fra Göteborg er oppvokst med mye fiskemat på middagsbordet. Med sin nye kokebok vil hun gjøre sushi til nordisk husmannskost.. Foto: Malin Fränberg

Hun vil gjøre sushi til husmannskost i Norden

Livsnytere. Camilla Hellum (til venstre) og Lill Jee Fladby savnet en møteplass for folk som er interessert i musikk, mat og vin. Da laget de like gjerne sin egen.. Foto: Bjørn Wad

Livsnyterne savnet en møteplass for mat-, vin- og musikkinteresserte. Så de laget sin egen

Få varsel når vi skriver om
Sushi

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
«Norway meet Japan» med laksetartar, lakserogn og majones rullet inn i flambert wagyu, det eksklusive japanske storfekjøttet som er kjent for sin fine fettmarmorering..

Kanpai: Skummende hverdagsmoro

For 850 kroner får man et variert utvalg av fantastiske råvarer fra havet. Men det er bare å innse at korona er uforenlig med perfekt temperert ris og samspillet med kokken som en Omakase-aften vanligvis innebærer..

En liten bit Japan

.

Michelin-kokkens vikingsushi

Kokken og retten. Vladimir Pak bruker ponzu-saus som har vært syltelake for cherrytomater for å gi franske østers en ekstra dimensjon..

Michelinretten er så enkel at du knapt trenger oppskrift

Ti gjester ved bardisken er publikum til kokkens elegante sushishow hver kveld på Omakase..

Restaurantanmeldelse: Oslos nyeste Michelinrestaurant

.

Treg kvalitetssushi

One man show. Vladimir Pak i sitt habitat, hvor han alene tilbereder mat for de som finner frem til barkrakkene foran hans bardisk. Og han gjør det glimrende..

Vladimir gir deg Oslos beste sushi

Skip o'hoi. Alex Sushi kan minne litt om en sushirestaurant på et cruiseskip, med den 16 år gamle, mørkt lakkerte bardisken som midtpunkt.. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Intet nytt fra vestfronten

Baren på Yo Sushi.. Foto: Camilla Jensen

– Er du vill? Dette var helt forferdelig

Luksusglobalisering. Nodee Barcode er sjarmerende luksus og elegant sløsing med gode råvarer. Her oser det global luksus.. Foto: Mikaela Berg

Gull, glitter og gåselever

Vladimir Pak (til venstre), regjerende sushiverdensmester 2017 og kjøkkensjef Edward Kiocho lager sushi bak baren på Kamai..

Verdens beste sushikokk står bak baren på Løkka

Ensom majestet. Genki er visst greit besøkt på dagtid, men fortjener betydelig flere gjester til middag. Et par av signaturrettene er himmelske.. Foto: Fredrik Solstad

Umami og sødme til å dø for

Fin og blå. MS «Hovden ­Viking» fikk 21 makrell­størjer nord for Stadt i 2015. I år skal MS «Bluefin» prøve seg på makrellstørjefiske.. Foto: Øyvind Tangen

Én båt får fiske 42 tonn av verdens mest attraktive sushi-fisk

Luksussushi. Oslos nye sushirestaurant, Omakase by Alex Cabiao, drives av mannen som startet Alex Sushi.. Foto: Øyvind Elvsborg

Briljant, men for mye prat

Njål Gaute Solland, administrerende direktør i Sabi Omakase, feirer Michelinstjernen sammen med mor og far Jorun og Geir Solland på en av Sabi Sushis restauranter i Stavanger, på Jåttåvågen.. Foto: Tommy Ellingsen

Fra takeaway til stjernerestaurant

Overskuddspreget. Babylon Surøl og Sushi, en gang kjent som Bar Babylon, åpnet like før jul.. Foto: Tommy Andresen

Høyt sushi-nivå – lav pris

Scenearbeider. José Cerdá beskriver det å lage mat til seks gjester som å stå på en scene. – I starten hadde vi flere plasser, men seks er perfekt fordi jeg kan kommunisere med alle, sier han..  

José drømmer om sushi

Rivjern. Fort eller sakte? Sterk eller mild? Hvordan wasabiroten rives avgjør hvordan den smaker. Yuji Imaizumi er eksponent for edomae-sushi, som har sin opprinnelse fra Tokyo..

– Det er slik man kan bli kvitt uønskede gjester. Er wasabien veldig sterk, går gjesten fort

Ved lunsjtid flokker finansfolket seg til Alex Sushi Tjuvholmen for proff, god og effektiv lunsj. Foto: Camilla Jensen.

Forretningslunsjens høyborg

Sabi Sushi åpner restaurant med luksussushi i Stavanger. Gründer Njål Gaute Solland (fra venstre), investor Roald Helgø og sushikokk Roger Asakil Joya satser på å få en Michelin-stjerne. Foto: Tomas Alf Larsen.

Lar ikke oljenedtur stanse sushisatsing

Folk lar seg stadig friste av Alex Cabios sushi. Her i lokalene på Tjuvholmen..

Stadig flere tar med Alex-sushien hjem

Riesling er det beste du kan drikke til sushi. Foto: Scanpix. Scanpix Norway

Det råeste du kan drikke til sushi

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.