Toppsjefen i Telenors utskjelte India-satsing, Stein-Erik Vellan, har sagt opp med umiddelbar virkning. For kort tid siden gjorde finansdirektør Johan Lindgren det samme, skriver Dagens Næringsliv.

Begge forlot selskapet bare et drøyt halvår etter at Telenor-kontrollerte Uninor sparket i gang milliardsatsingen i India.

Dyrt og vanskelig
Satsningen i India har vært sterkt kritisert fra begynnelsen. Hovedkritikken har vært at markedet er alt for tøft, og at satsningen er svært dyr.

I samarbeid med den indiske partneren planlegger Telenor å investere rundt 18 milliarder kroner i India de neste årene. Målet er en markedsandel på åtte prosent innen 2013.

 Ifølge den siste statistikken fra den indiske teleregulatøren Trai, hadde Uninor 0,8 prosents markedsandel i mai. Samtidig som det indiske markedet økte med 16 millioner abonnenter, mistet Uninor 8000 abonnenter. Årsaken til fallet var ifølge Telenor endrede rutiner for å telle aktive kunder.

I samme måned uttalte Jon Fredrik Baksaas at det indiske markedet var tøffere enn ventet.

- Vi er skuffet, sa han da Telenor la frem resultater for første kvartal.

Ikke fått til noe
Analytiker Espen Torgersen i Carnegie sier til DN at situasjonen i India begynner å ligne på det Telenor ble advart mot.

- Tidligere har Telenor vært flinke til å skaffe seg kunder og stor markedsandel i nye markeder. I India har de ikke fått til noen ting, sier Torgersen til DN.

Les mer om utfordringene i India og kritikken mot satsningen:

<b>Telenor med milliardkjøp</b>

<b>- Alt er galt med denne dealen</b>

<b>- Dette er ikke gambling</b>

<b>Dette er Telenors hodepine </b>

<b>Telenor: - Kommer sent med det seneste</b>

<b>- Vi er fortsatt veldig skeptiske </b>

<b>India-sluk på 22 milliarder</b>

Les også:

<b>Fem mrd. bruker mobil</b>

<b>Telenor: - Kommer sent med det seneste</b>

<b>Kan stoppe mobil-priskrig</b>

<b>Indisk mobilnett for 200 millioner dollar</b>

<b>Baksaas: - India blir gøy</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.