– Messing er overlegen når det gjelder å overføre varme

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
<p>Tung ting. Oljebrenneren i messing veier et helt kilo, og kan brukes sammen med velduftende oljeblandinger og vanlige telys.</p>

Tung ting. Oljebrenneren i messing veier et helt kilo, og kan brukes sammen med velduftende oljeblandinger og vanlige telys.

Etter fire år og 30 prototyper er velværemerket Aesop ute med sitt første interiørprodukt.

– Designen er inspirert av flytende messing som helles over i en beholder, sier designeren Henry Wilson.

Han har lenge samarbeidet med velværemerket Aesop – som ble grunnlagt i Melbourne i 1987, og finnes i over 50 land, blant annet Norge – og for fire år siden ble han spurt om å designe et objekt som skulle kombinere design, funksjon og duft.

Fakta:

Brass Oil Burner

Oljebrenner i metall, og velværemerket Aesops første interiørprodukt.

aesop.com

Over 30 forskjellige prototyper ble testet ut, før designeren landet på en organisk, asymmetrisk form i solid messing – brenneren veier et helt kilo.

– Messing er overlegen når det gjelder å overføre varme, og er lenge blitt assosiert med levende lys, sier Wilson.

– Fordi vi bruker en gammel teknikk der vi benytter voksformer til å støpe objektene, får også hver brenner sin egen karakter og patina, som vil utvikle seg over tid.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk