Eget initiativ. Kong Harald er grandonkel og Erling Lorentzen er bestefar, men Victoria Ragna Lorentzen Ribeiro vil lykkes som designer på egne ben.

Eget initiativ. Kong Harald er grandonkel og Erling Lorentzen er bestefar, men Victoria Ragna Lorentzen Ribeiro vil lykkes som designer på egne ben.

Eventyr. Skjerfene fra Victoria Ragnas debutkolleksjon er inspirert av norsk rosemaling, og har navn som Forglemmegei (øverst) og Smørbukk.

Eventyr. Skjerfene fra Victoria Ragnas debutkolleksjon er inspirert av norsk rosemaling, og har navn som Forglemmegei (øverst) og Smørbukk.

Kong Olavs oldebarn er motedesigner i London

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingvild Paulsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Rosemaling er inspirasjonen bak Victoria Ragna Lorentzen Ribeiros silkeskjerf.

De har navn som Smørbukk, Forglemmegei og Blåklokke. De fargerike silkeskjerfene lyser opp i Wolf & Badger, en butikk som fremmer uavhengige, nye designere i London.

Skjerfene er signert Victoria Ragna Lorentzen Ribeiro (30), industrigründer Erling Lorentzen og avdøde prinsesse Ragnhilds barnebarn.

Fakta: Victoria Ragna

Motemerke startet av norsk-brasilianske Victoria Ragna Lorentzen Ribeiro

Silke- og kasjmirskjerf som designes i London og lages i Italia og Skottland.

Kan ses hos Wolf & Badger, butikk for uavhengige designere, i London.

victoriaragna.com

Hun er født i Brasil, men har et nært forhold til Norge. De seneste årene har basen vært i London, og i 2017 startet hun selskapet Victoria Ragna, som lager skjerf i silke og kasjmir.

– Siden jeg var liten har jeg elsket å tegne mønstre. Jeg har også alltid vært opptatt av mote og tok nylig en master i luxury brand management. Nå forener jeg disse interessene i mitt eget merke, forteller hun på telefon fra hjemmekontoret.

Travel

Foruten å få innpass hos Wolf & Badger, har hun vært omtalt i magasinene Tatler og Marie Claire. Hun har deltatt på to London Fashion Week-festivaler og i visningsrom under Paris Fashion Week.

– Det er gøy, men hektisk. Min forretningspartner er mannen min, og vi har også en toåring, som gjør dagene ekstra travle.

Bestefaren Erling Lorentzen er stolt støttespiller.

– Han vil alltid høre hvordan det går. Han er også en god kunde.

Tradisjon

Det var rosemaling som trigget kreativiteten i Victoria Ragna Lorentzen Ribeiro.

– Jeg husker særlig en dørkarm som var malt i lekre farger hjemme hos besteforeldrene mine i Norge, sier hun.

Debutkolleksjonen, som begynte med håndtegnede skisser, var inspirert av rosemalingens snirklete mønster. Hun får også impulser fra sin brasilianske arv og har designet skjerf med stemninger fra strand og regnskog. Det frodige mønsteret Amazonia er en hyllest til minnet om hennes bestemor på farssiden, som ble født i Xingu-stammen i Amazonas.

Men for den neste kolleksjonen er det Erling Lorentzen, nærmere bestemt hans seilbåt, «Saga», som står bak den kreative piffen.

– Jeg får ideer fra minner, og jeg har hatt gode opplevelser i bestefars seilbåt, både i Brasil og i Norge. Den har en fantastisk rødfarge.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner