Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Han liker rosa sokker, hun liker å kle seg i tennisballfarge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Far og datter Tenvik er en leken duo.

En far og en datter. Hun er en fargeforelsket, flermedial kunstner med en nylig avsluttet utstilling på Astrup Fearnley-museet. Han er en tidligere marineoffiser med påfølgende lederstillinger innen shipping og finans i inn- og utland – og nå honorær konsul for Jamaica i Norge.

Hvor er så skjæringspunktet mellom disse to tilsynelatende polariserte personlighetene? Jo, i en glimt i øyet-tilnærming til livet som kommer til syne gjennom klesvalgene.

– Som investment banker i London var kleskoden strikt, men britene har også en rampete kleskultur der man får lov til å herje litt med farger og mønster. Rosa sokker var ikke aparte, forteller Jon Erling Tenvik (58).

Fakta: Jon Erling Tenvik/ Constance Tenvik

Honorær konsul for Jamaica i Norge
Kunstner

Stiltips:
– Hold stygge kommentarer for deg selv. La folk få utfolde seg!

– Da vi flyttet tilbake til Oslo, fortsatte jeg bare på samme vis, jeg. I havet av grå dresser og hvite skjorter, sier Tenvik, her i en Dr. No-skjorte fra Turnbull & Asser, båret av Sean Connery i filmen med samme navn.

I tillegg er jakken fra Sartoria Caliendro, buksen fra Boglioni og brillen fra Savile Row – det hele pyntet med rosa sokker og et mønstrete lommetørkle.

Hos Constance Tenvik (28) kommer den samme lekenheten til uttrykk på en noe villere måte.

– Jeg har et antrekk i tennisballfarge. En gang jeg var på en klubb i Berlin, kom flere bort til meg og poengterte at jeg minnet om en tennisball. Da hoppet jeg litt rundt, slik en tennisball ville gjort, sier hun smilende i sin egendesignede frakk og spandexdrakt, med solsystem-øredobber fra Ellery og Gucci-loafers til.

Garderoben hennes er sterkt kuratert og kan nesten pakkes ned i én enkelt koffert. Alt må fungere både i et møte, på vernissasje og ute på nattklubb. Frihetsfølelse og funksjonalitet er to viktige faktorer, noe far Tenvik istemmer:

– God design er nesten alltid også veldig funksjonelt. Som mann skal man liksom ikke være for opptatt av estetikk, klær og design. Men det å kunne se det vakre i at ting er designet på en funksjonell måte, er jo en form for estetikk.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.