Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg styrer langt unna one-night stand-type plagg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Butikkeier Gianluca Occhiuto har en italiensk nese for kvalitet.

– Min første skreddersydde dress fikk jeg av onkel Luciano i Roma som 15-åring. Han var skuespiller og menget seg med storheter som Federico Fellini og Elizabeth Taylor. Antrekkene han bar, var alltid upåklagelige, forteller Gianluca Occhiuto (50), og viser frem et svart-hvitt bilde av nettopp onkelen, iført en klassisk italiensk dress, som bevis.

For 23 år siden forlot Occhiuto Italia for å satse på den store kjærligheten: en norsk kvinne. I 2001 åpnet han dressbutikken Il Pantheon i Oslo, og nå har han en lang rekke næringslivstopper som kunder – eller «gjester», som Gianluca foretrekker å kalle dem.

Fakta: Gianluca Occhiuto

Grunnlegger av dressbutikken Il Panteheon i Oslo

Stiltips:

– Går man med for sterke farger, plager man andre. Unngå derfor det.

– Den sulten jeg sitter med når det gjelder skredderfaget, er umulig å stille. Jeg vil alltid lære mer, flere terabytes med ny informasjon kommer inn hvert år.

I hans egen garderobe er harmoni en tydelig rettesnor. Alt skal matche, være geometrisk perfekt i forhold til kroppen, av ypperste kvalitet – og helst fra Italia.

– Jeg styrer langt unna one-night stand- type plagg. Altså slike som er laget på en lettvint måte av dårlige materialer. For oss som faktisk har peiling, er det ekstremt lett å se forskjell, sier Occhiuto – her iført jakke og bukse fra Sartoria Debernardis, skjorte og sko fra Francesco Merolla, og slips fra Arguri.

– Tar du på deg en dress, vil du oppleve å få bedre service, sånn er det bare. Vi lever tross alt i en verden der vi dømmes ut fra hvordan vi presenterer oss selv. Jeg kunne for eksempel aldri gått med joggesko i Italia. Aldri.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.