Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Stilen min kan virke litt avskrekkende

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Motedesignstudenten bruker stil som sosialt eksperiment.

– Folk har alltid slengt dritt om klærne mine, enten direkte eller bak ryggen min. «Fy søren, så stygge bukser» og sånt. Det har ikke vært særlig lurt av dem, for da har jeg bare tenkt «Ok. Jeg skal vise deg stygge bukser, jeg!» – og gått med 1000 ganger rarere bukser dagen etter, sier Hanne Søreide Haugen (21).

Hver dag i den unge motedesignerens liv er som et sosialt eksperiment der stil blir brukt for å utfordre nordmenns syn på hva som er normalt. Selv om det kan være tyngende med konstante blikk og stadige reaksjoner, legger hun ikke skjul på at hun får et kick av det å sjokkere.

Fakta: Hanne Søreide Haugen

Motedesignstudent

– Kropp er kropp. Alle er født med en, men det er klærne som kan fortelle hvem du virkelig er.

– Det kan sammenlignes med det å være avhengig av andre, kanskje verre ting, tror jeg. Jeg må bare få stilt det behovet. Om jeg går med plagg som er altfor kjedelige, får jeg en dårlig dag.

Mens resten av generasjon Z lever livet gjennom internett og lar seg inspirere der, er Haugen ikke blitt forhekset av det digitale i samme grad. Hennes noe loslitte, gamle pc brukes kun til å betale regninger og sende epost.

– Jeg sitter mye heller å gjør sudoku og hører på plater. Ofte påvirker det jeg lytter til hva jeg går kledd i. Andre ganger er det omvendt: at det jeg går i, påvirker musikkvalget.

I disse dager har hun fått det for seg å bruke korsetter, gjerne i sammenheng med herreklær. Her har hun på seg en vintage skjorte og korsett, egensydde bukser og boots fra Berlin.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

– Det hender jeg tenker at stilen min kan virke litt avskrekkende på folk, men det er jo ikke noe jeg ønsker akkurat. Jeg vil at folk skal komme bort og prate, for jeg er jo ikke skummel.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner