Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kjersti Sletholt (72) velger gjerne herretøy

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Som lang og smal har det gitt visse føringer klesmessig, for eksempel har jeg kuttet ut å gå i skjørt og bluse.

Hjemmet til Kjersti Sletholt (73) er fylt av arvede møbler og malerier. På toppen av kommoder hviler gullsmykker fra 1800-tallet og glitrende selskapsvesker fra 1920-tallet, side om side med smykker av samtidens designere.

Innsiden av klesskapet står i sterk kontrast: Der er det nemlig japanske designere og de såkalte Antwerp Six – seks belgiske motedesignere som var ekstremt toneangivende på 1980- og 1990-tallet –som regjerer.

Fakta: Kjersti Sletholt

Pensjonist

Stiltips:
– Å stelle godt med tøy og sko – reparere, pusse og sy – er mentalhygiene.

– Som lang og smal har det gitt visse føringer klesmessig, for eksempel har jeg kuttet ut å gå i skjørt og bluse. I stedet har jeg valgt en androgyn stil med mye herretøy, forklarer Sletholt, som her er iført sin absolutte favoritt: klær fra Issey Miyakes «Pleats Please»-linje.

De ble anskaffet i 1994 på en av mange reiser til Paris som Norges representant i OECDs arbeidsgruppe for medisinsk bioteknologi. Klærne tilfredsstiller alle hennes krav: De er komfortable, anvendelige og nærmest uslitelige.

Sletholt har alltid tenkt antrekk fremfor enkeltplagg – klær og tilbehør skal danne en enhet. I dette antrekket inngår støvler fra Ann Demeulemeester, strikkelue av Else Hansteen Lier, sølvsmykker av Tone Vigeland og Bjørg, samt armbånd av danske Gerda Lynggaard.

Omega-klokken er fra 1960-tallet, mens vesken fra 1950-tallet er arv etter hennes mor. Øredobbene har en litt spesiell historie.

– På en utstilling i Louvre så jeg smykker av Joseff of Hollywood, båret av stjernene i filmer på 1930- og 1940-tallet. Flere kjeder hadde en bulldogg som motiv – min favoritthunderase. Eieren av smykkene som ble vist, hadde stand på Marché aux Puces – så jeg dro dit neste dag i håp om å finne øredobber med dette motivet. Der hang de og ventet på meg! Siden har jeg gått med dem stort sett hver dag.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner