Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Det er ikke sjelden noen har sagt: «Du ser jo så søt ut, og så er du så smart!?»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Filmkritiker Ida Cathrine Holme Nielsens dyrker en kvinnelig stil i en mannsdominert bransje.

– Som liten var ikke den konkrete leken det viktigste, men det å fantasere frem og bygge opp små univers, sier Ida Cathrine Holme Nielsen (29).

– Fantasien og illusjonen fascinerer meg den dag i dag. Det former definitivt stilen min.

I den norske filmkritikerens leilighet i København henger det 70 nøye utvalgte pastellfargede kreasjoner fra epoken mellom 20- og 50-tallet i klesskapet. Alt er koordinert etter farge, med rosa som den mest fremtredende. Gjennom Instagram-profilen @idacath kringkastes stilen til mer enn 85.000 følgere.

Fakta: Ida Cathrine Holme Nielsen

Filmkritiker

Stiltips:
Kast alle regler over bord, skap din egen verden!

– Jeg er spesielt opptatt av slutten av 30-tallet, men i stedet for å kun kjøpe ting fra den epoken, har jeg laget meg et estetisk destillat med et sammensurium av referanser. Det handler mindre om hva man faktisk ville hatt på seg på 30-tallet, og mer om min egen versjon, som er mye inspirert av for eksempel ballett.

Med ivrige øyne forteller hun at hun nylig fikk tak i et ballettkostyme i stormgrått og støvet rosa fra en gammel oppsetning av «Romeo og Julie» på Den kongelige opera i København.

I dag har Nielsen valgt å kle seg i et såkalt forlovelsessett fra 1939 – med kvalitetsmerket Fashion Originators Guild i nakken. Skoene er fra samme periode og den flettede renessanse-hårbøylen fra 1940-tallet.

På tross av fremtoningen – som går en hvilken som helst prima ballerina eller Hollywood-diva en høy gang – er ikke «feminin» et ord hun ønsker å beskrive seg som. I stedet legger hun vekt på at hun er en akademiker med virke i den mannsdominerte filmbransjen.

– Man forveksler gjerne uttrykk med identitet om man ser noen som kler seg såpass ekspressivt som jeg. Jeg føler en del misforstår. Dette er jo kun en estetisk lekeplass. Det er heller ikke sjelden at noen har sagt: «Du ser jo så søt ut, og så er du så smart!?» Herregud, tenker jeg bare da.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.