– Hva er det diametralt motsatte av dyre Armani-jeans med ferdiglagde hull? Jo, det må jo være å finne en flott ullbukse med sylskarp press fra 50-tallet, mener Kristian Krogh-Sørensen (38).
Russland-viteren, journalisten og illustratøren bak tegneserien «Gulosten: Et liv i helvete» har enorm interesse for historie. Hjertet hans banker spesielt for epoken mellom 1900 og 1950, noe som kommer tydelig til syne i klesstilen.
Fakta: Kristian Krogh-Sørensen
Russland-viter, journalist og illustratør
Stiltips:
– Begynn antrekket med sokkene, gjerne et litt sprekt par, og se hvor det går derfra. En morsom utfordring for de fleste.
Garderobeskapet preges av solide bruktplagg funnet i inn- og utland. Dresser, ullvester, slips og skinnsko brukt av unge menn på begynnelsen og midten av forrige århundre.
– Før i tiden hadde man uttrykket fattigfornem. Det var fattige som forsøkte å følge kleskodene til de rike, men ikke nådde helt opp, fordi klærne var fillete, sier Krogh-Sørensen.
– Det ble ofte brukt litt foraktelig, men jeg liker faktisk å se på meg selv som fattigfornem. Av miljømessige hensyn bruker jeg jo klær helt til de er nedslitt, men da må man også tåle å gå gjennom en fase der de bærer et nærmest lasaronaktig preg.
I dag har han på seg et antrekk som utelukkende stammer fra bruktbutikker i Oslo. Fordi dress er en selvfølge stort sett hver dag, og fordi han vier detaljene stor oppmerksomhet, mistenker han at noen kan tro han er snobbete.
– Men det er feil. Jeg er jo egentlig en friluftsmann som ikke tar meg selv så veldig seriøst. Det er likevel ikke til å komme fra at jeg er av den oppfatning at det er bedre med slips oppe på fjellet enn allværsjakke nede i byen.
*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.