Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Han deler klesskap med kjæresten Bjarne Melgaard

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ida Eritsland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kunstner og stylist Patrice Deste lar helst klærne snakke for seg.

– Jeg har alltid likt å gjøre et godt førsteinntrykk, sier Patrice Deste (26) med et strålende smil.

Foldene på det mosegrønne Issey Miyake-settet er plettfrie, den lilla jakken presset. Til og med sokkene er fra den japanske favorittdesigneren, plassert i babyrosa sneakers fra kultmerket Martine Rose for Nike.

Deste jobber kreativt innen flere medium, men mote ligger aller nærmest hjertet.

Han vokste opp på ulike steder i Norge – fra Tromsø og Vadsø til Drammen og Oslo – og måtte stadig tilpasse seg nye folk og miljøer.

– Kan du ikke høre det dialekten min? sier han.

Fakta: Patrice Deste

Kunstner og stylist

Stiltips:
– Kle deg som du vil, men ha selvtilliten til å stå i det.

Mote ble en måte å skape seg en persona på – et trygt skall for hvert nye sted.

– I Norge snakker vi ikke, vi blikker. Klær ble min måte å beskytte meg på, sier han.

Han fikk stadig kommentarer og komplimenter – og dro stilen stadig lengre.

– Jeg har flere brødre, og vi konkurrerte om alt, også klær, ler han.

På den tiden var favoritten Tiger of Sweden, merkeklær om han hadde råd, og «vanlig norsk stil» blandet med afrikanske elementer fra foreldrenes hjemland Kongo.

– Mote ble min identitet – min måte å finne meg selv på. Stilen ble en blanding av det maskuline og det feminine. Fargerik, men behagelig og avslappet, sier han.

Han trekker frem stilforbilder som prinsesse Diana, som også visste å kommunisere følelser gjennom klær, dagens rappere, og kunstnerkjæresten Bjarne Melgaard. Paret deler interessen for mote, musikk og meninger – og låner stadig av hverandres klesskap. I dag er det merker som Gucci, Balenciaga, Dries van Noten eller Doublet han foretrekker.

– Mote er meningsfullt for meg, det har hjulpet meg gjennom mange ting. Jeg liker fortsatt ikke så godt å snakke. Det handler om å bli sett.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.