Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Når det gjelder skreddersøm og dress, har man to ulike tradisjoner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Designer Quy Bui sverger til den italienske varianten.

– Når det gjelder skreddersøm og dress, har man to ulike tradisjoner: den britiske og den italienske. Førstnevnte er sharp og maskulin med tykke skulderputer. Italienerne, på sin side, legger mer vekt på at det skal være – og se – behagelig og lett ut. Det er mer det jeg jobber mot, både når det gjelder klesmerket mitt, Quy & Co, og min egen stil, forteller designer Quy Bui (29).

Fakta: Qui Bui

Skredder og designer

Stiltips:

– Ta på noen fete sneakers og bytt ut den hvite skjorten med en strikket genser for en mer casual look.

Han har studert ved moteskolen Esmod, men det var ikke der, blant symaskiner og skredderdukker, han sanket kunnskap om søm og snitt. Det var heller som ansatt hos den eksklusive klesbutikken Kamikaze, hvor han studerte plaggene, gransket stingene og analyserte valgene designerne hadde tatt.

– Og etter at jeg ble kjent med Gianluca Occhiuto, som er grunnlegger av dressbutikken og skredderiet Il Pantheon i Oslo, startet min virkelige fascinasjon for dresser. Fra da av har kvalitet fremfor kvantitet blitt viktig for meg. Jeg har avansert fra å være interessert i high fashion-plagg til å foretrekke skreddersøm.

Mesteparten av tøyet han bærer er selvlaget, med unntak av et og annet gjennomtenkt kjøp. Som for eksempel her, hvor både blazer og bukse er fra eget merke, mens hans penny loafers er fra John Lobb og strikkegenseren fra Cos.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Mye av inspirasjonen plukker han med seg fra tv-serier som «Peaky Blinders» og «Boardwalk Empire», begge satt til begynnelsen av 1900-tallet.

– Stilen min er casual smart. Det formelle dempet ned til noe komfortabelt. Om ti år ser jeg for meg at jeg går i en tykk tweed-dress og sixpence daglig. Kanskje har jeg også en egen butikk med tilknyttet whisky-bar. Det er lov å drømme.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.