Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Man må ha noen litt ville ting i skapet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kunstkonsulent Truls Blaasmo omgås samlere og tilpasser garderoben deretter.

– Jeg er opptatt av å ufarliggjøre det jeg driver med. Kunstverdenen kan fremstå – og være – ganske formell, men man må jo ha det litt morsomt også, sier Truls Blaasmo (32).

Livet som kunstkonsulent for en rekke store samlere krever at man har fingeren på feltets hovedpulsåre og er villig til å være på reisefot nærmest konstant. Dette har formet Blaasmos garderobe, som er lite omfangsrik.

– Et par knallfine dresser med perfekt snitt og noen gode basisplagg er alt jeg trenger.

De siste åtte årene har Blaasmo bodd i London.

Fakta: Truls Blaasmo

Kunstkonsulent

Stiltips:
– Tør å være den du har lyst til å være!

– Jeg lever jo for kunsten og prøver aldri på noen måte å utkonkurrere den. Men det er klart at man må ha noen litt ville ting i skapet også, blant annet en knallrosa frakk som ved flere tilfeller har vært med å åpne opp for nye samtaler. Og jeg suser gjerne gjennom en hel flyplass med rosa solbriller på, bare fordi it's fun, sier Blaasmo, her iført nettopp slike solbriller, samt en dress fra Oscar Jacobson, skjorte fra Onesto og vintage-sko.

Han legger ikke skjul på at kretsene han beveger seg i, kanskje muliggjør lekenhet i større grad enn andre miljøer.

– Du må være litt av en karakter for å klare å samle kunst på en helt særegen måte, og jeg omgås jo konstant disse menneskene. Det interessante er at alt fra hva de spiser og hvordan de reiser til hva de ikler seg, gir så mening. Alt sammen er en del av en så tydelig estetikk, en helhetlig pakke.

Blaasmo tror det å uttrykke kreativitet gjennom klær og livsstil er «en måte å kommunisere verdier på».

– Det er også en stor del av måten mennesker opplever meg på, og en viktig del av den livsstilen jeg lever.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.