Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Foto: Produsenten

Foto: Produsenten

Møbelserien Pop skal skape rom i byrommet

Tekst

– Vi blir stadig flere, og byene blir mer fortettet. Her har jeg jobbet med å lage møteplasser, grønne lunger, med gode forhold for plantene og menneskene, sier designer Kristine Five Melvær.

Fakta: Pop

Benker, bord, byvegger og plantekasser for offentlig miljø.

vestre.com

Serien består av benker, bord, byvegger og plantekasser som kan kombineres i det uendelige: I skolegården for å skape lek og aktivitet, eller rundt en restaurant der de perforerte byveggene skiller av og skaper et «slør», samtidig som man er i kontakt med det som skjer utenfor. Man kan også bruke en byvegg som ryggstøtte mellom to benker, eller henge opp ting; glødepærer, menyer eller blomsterpotter på veggene.

Her har jeg jobbet med å lage møteplasser, grønne lunger, med gode forhold for plantene og menneskene

KRISTINE FIVE MELVÆR — designer

Fakta: Kristine Five Melvær

Født 1984. Har også laget krakken Vava, og Oui-vasen med ektemannen Torbjørn Anderssen.

kristinefivemelvaer.com

Foto: Erik Five Gunnerud

Konstruksjonen er inspirert av grener, med tykkere ben og tynnere ledd, og perforeringen gir et bladlignende skyggespill på bakken. Materialene – stål og aluminium – og formspråket er industrielt. Disse møblene skal tåle å stå ute en evighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner