Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pakkepynt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Blikstad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vera & Kytes gamle fargeprøver er blitt til nye papirrosetter.

– Ideen er å sette et personlig preg på julegavene. En ekstra fin og hjemmelaget rosett kan være et uttrykk for omtanke og giverglede. I tillegg til å pynte opp en pakke, kan de få et liv etterpå – som pynt på treet eller i vinduet, sier Åshild Kyte (33).

Her jobber Vera & Kyte: - På alle måter passer vi sammen

– Hva er viktig å tenke på når man lager rosettene?

– De er veldig enkle å lage. De krever ikke annet utstyr enn det de fleste har hjemme. Vi har laget våre av fargeprøver og papir vi hadde liggende i studioet. Det er ekstra hyggelig å lage noe fint av gjenbruk – rester av fjorårets innpakningspapir, reklameblad, magasiner eller plakater. Det viktigste er å finne en fargepalett og hvilke størrelser man ønsker å lage.

– Hvordan kan man eksperimentere videre?

Fakta: Vera & Kyte

Består av Vera Kleppe og Åshild Kyte.

Jobber for produsenter som Opinion Ciatti, Esaila og Bolia.

vera-kyte.com

– Kombinasjoner av andre restematerialer som for eksempel gavebånd, sløyfebånd eller transparent folie kan skape nye uttrykk.

– Hvordan pynter dere selv til jul?

– Granbar, kristtorn og vintergrønne bladvekster er fint å pynte med i vintermånedene. Her kan man finne mye fint på en tur i byfjellene. Når selve julen ringes inn, kommer det ornamenter og levende lys i vinduene og kanskje en liten hjemmelaget krans på døren.

Vera & Kytes papirrosetter

Dette trenger du:

  • Papir
  • Saks
  • Tapetkniv
  • Linjal
  • Blyant
  • Superlim

Før klippingen er det lurt å tegne opp maler som kan brukes flere ganger.

Blader: Studer potteplantene eller finn frem blader på internett og bruk som inspirasjon. Klipp ut malene. Lag et lite snitt langs midten av bladene og brett dem forsiktig for å skape en tredimensjonal form.

Kjegleblomster: Klipp ut sirkler, ta ut et kakeformet snitt og rull sammen til en kjegle. Bruk superlim i skjøten på to fargede kjegler, og lim den ene kjeglen inni den andre. Klipp langs kanten for å fjerne ujevnheter. Tre like kjegleblomster limes sammen til en rosett. Avslutt gjerne med en tynn, farget strimmel i midten av hver blomst.

Bær: Klipp tre like lange og tynne strimler. Lim hver strimmel sammen til en sirkel. Lim deretter de tre sirklene i hverandre for å skape en kuleform.

Sett gjerne elementene sammen og komponer egen pakkepynt. Lim dem direkte på pakken eller fest dem med tråd eller en sløyfe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner