Eyvind Hellstrøm - MB AMG 63 - - --- Foto: Sune Eriksen

Eyvind Hellstrøm - MB AMG 63 - - --- Foto: Sune Eriksen

Hellstrøm kjører samme Mercedes som avdød kokkelegende

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Har både gastronomi og bilsmak til felles med Paul Bocuse.

Gourmetkokk Eyvind Hellstrøm (69) har både gastronomi og bilsmak til felles med sin mangeårige venn og samarbeidspartner, avdøde Paul Bocuse. Men han mener valget av Mercedes Geländewagen er mer sammensatt.

Hvorfor V8-motor og 537 hester på menyen?

Jo, onkel Arne Johansen, som drev iskremproduksjonen Frisk-o-go i Moss, hadde en Ford varebil med V8-motor. Å kjøre rundt i hele Østfold og levere iskrem med lyden av V8-eren var en stor opplevelse da jeg var barn og ungdom. For meg handler ikke V8-motoren i Mercedesen om materialisme, men om lyd.

Oppskriften på en god start på livet?

Foreldrene mine hadde hverken bil eller lappen, så broren min, Jan, og jeg var mye med onkel. Det var en god barndom, og nå har jeg fått barndommens bilopplevelse tilbake.

Hva er største forskjell på Geländewagen og din onkels frysebil?

At broren min og jeg pleide å sovne i Forden av eksosforgiftning.

Fakta: BIL-CV

1969 Ford Taunus M26 (1970)

1970 Fiat 1500 (1965)

(flere Fiater fulgte)

1990 VW Polo (1980)

1990 Citroën XM Break (1990)

1994 Audi 100 2.7 Biturbo (1994)

1994 Audi 100 2.5 (2000)

2008 Mercedes R-klasse (2008)

2012 Mercedes GL-klasse (2012)

2013 Mercedes AMG G63 (2013)

Hva slags kjørestil har du?

Tja, jeg ser på meg selv som en jævlig god sjåfør, og på alle andre som idioter. Da går det som regel bra.

Hvilket kjøretips er ditt beste?

Jo, kjørelæreren ga meg dette rådet: Du skal alltid holde bilen i bevegelse. Når du nærmer deg et kryss, senker du farten, tenker fremover, men du stopper aldri.

Hva mener du om norske bilister?

Hvis du prøver å yppe deg litt, blir du sett på som en kriminell. Det er ingen fart og spenning, som i Napoli, hvor de kjører som på tivoli. Og i Paris-trafikken har jeg heldigvis lært å presse på.

Du er kjent for å få bøter?

Vel, vi var to som skulle rekke en lunsj i Frankrike, og jeg ble nervøs fordi sjåføren lunket i 130 km/t. Jeg sa: «Du mister ikke lappen før du passerer 180», så han la seg i 179. Etter en stund ble vi stoppet av les gendarmes, som skrev ut en bot på 70 euro. Så slapp jeg en ironisk kommentar, og de økte den til 100.

Er du like dyktig med motor som med mat?

Nei, og jeg har hatt mye faenskap med alle bilene mine, samtidig som de var mine beste venner. I mitt neste liv skal jeg bli bilmekaniker.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Din Geländewagen er maken til den Paul Bocuse kjørte?

Jo da, men jeg tror egentlig ikke det påvirket bilvalget. Hver gang jeg satt på med ham i Frankrike, kjørte han litt for forsiktig etter min smak, kanskje fordi han var preget av Parkinson, og kjørte mest etter hørselen.

Forresten, vinker du til andre Geländewagen?

Ja, men jeg hilser aldri på sjåføren, jeg hilser på bilen.

* (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk