Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hun ville ha såpebobler på tanken

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Men mc-lakkereren nektet – og laget i stedet en slange.

Ann-Synnøve Leithe (27) i Drammen fant en Harley-Davidson 883 som bråker så mye at hun mener den er avslappende avkobling fra elbilen hun vanligvis kjører. En liten ombyggings- og lakkjobb er inspirert av at «Easy Rider» er en dårlig film med mange tøffe sykler og at amerikansk motkultur savner sidestykke i Norge.

Lakkjobben gikk ikke helt som planlagt?

Hobbylakkereren Pål gjør bare oppdrag som han selv synes er morsomme, så du får ikke bestemme over din egen sykkel. Jeg ville ha en hvit mc med såpebobler i forskjellige farger, men det syntes Pål var altfor hipster. Isteden motivlakkerte han en grønn slange.

Hvor godt liker du slanger?

Tja, Pål er en mann av få ord som ikke lar deg se noe før det er ferdig. Først fikk jeg et bilde, men Pål er ingen flink fotograf, og jeg tenkte «å nei». Da jeg endelig fikk se sykkelen i virkeligheten ble jeg fornøyd.

Hvit hest er like vakkert på svart asfalt som i eventyr?

Hvit lakk er visst kjempedumt fordi skitten synes, det gjør ikke noe. Og så hadde jeg rett og slett lyst på en jentesykkel. Du ser jo fort ut som en kæill på svart Harley.

Fakta: Kjøretøy-cv

2015 Ford Focus (1999)

2017 Kia Soul electric (2017)

2019 Harley-Davidson 883 (1996)

Hvor mye koster det å få den så fin?

Jo, motorsykkel er en dyr hobby som jeg har gjort veldig billig. Basen er en rimelig 1996-modell og alle tullegreier og unødvendige deler er fjernet for å forenkle stilen. Jeg ville ha en king & queen, altså et dobbelt sete med høy rygg. Det er noe vulgært ved den estetikken som er veldig stilig.

Hvorfra har du stjålet stilen?

Jeg har sett på bilder i gamle mc-magasiner og på internett. Men en kompromissløs sykkel som jeg synes er pen, komplett med sissybar og stiv ramme, blir foreløpig uhåndterlig for meg som fortsatt er nybegynner når jeg reiser på tur, som til Norges største, årlige mc-treff som startet i 1977, Kuk i Odal'n.

Hva skjer på mc-treff i Odalen?

Veldig mye øldrikking. Det er ikke til å stikke under stol. Vi juger, prater tull og hører på blues og rock. Hvis vi er heldige, dukker det opp et skikkelig, skikkelig harry band fra USA. Da blir det trøkk. Hvis du ser for deg et veldig dumt redneck-treff, har du fått riktig inntrykk.

Hva slags kjøreantrekk bruker du helst?

Det er viktig å se bra ut, men etter tre timer på veien vet ingen hvordan utseendet blir. Jeg er ingen Gore-Tex-type og leter etter en kjøredress i olastoff med fôr i kevlar – da vil jeg føle meg fin.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.