Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gammel idyll. I Øst-Europa lever restaurantvognen. Vi ville spise og drikke oss til Syden uten kø og innsjekking.

Gammel idyll. I Øst-Europa lever restaurantvognen. Vi ville spise og drikke oss til Syden uten kø og innsjekking.

Nattoget. Nattoget til Split, med restaurantvogn, står klar for avgang fra Budapests hovedbanestasjon.

Nattoget. Nattoget til Split, med restaurantvogn, står klar for avgang fra Budapests hovedbanestasjon.

Hvordan komme seg til Syden? Vi tok restaurantvogn gjennom Europa

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Røise Kielland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Flyverdenen er i kaos. Med tog kan man fremdeles spise og drikke seg gjennom Europa – og lande i Syden.

Ved fjellpasset Semmering i Østerrike skifter servitøren til ny hvit duk på nabobordet. Hun rister den, stryker den pent på plass på bordet med hendene, så neste gjest kan nyte livet – som vi har gjort: Vi har fått croissant og marmelade, ostefat og rundstykker, eggerøre og spinat servert ved bordet, mens toget har tatt oss over gamle steinbroer i de østerrikske fjell.