Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
I Ros' leir. Kringsatt av fjell og utmark har den diplomatutdannede sloveneren Ana Ros gått fra å være toppidrettsutøver til å bli en av verdens mest toneangivende kokker.

I Ros' leir. Kringsatt av fjell og utmark har den diplomatutdannede sloveneren Ana Ros gått fra å være toppidrettsutøver til å bli en av verdens mest toneangivende kokker.

Skyggespill. Maten på Hisa Franko er feminin, leken og distingvert. Her representert ved en praline på lokal fjellørret, samt eple, grønn kålrabi og surkål.

Skyggespill. Maten på Hisa Franko er feminin, leken og distingvert. Her representert ved en praline på lokal fjellørret, samt eple, grønn kålrabi og surkål.

Slovenia er Europas mest undervurderte matdestinasjon

Tekst

Vil du få varsel hver gang Nils Anker publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Ljubljana/Kobarid/Horjul/Piran/Dobrovo/Bled

Tidligere var landet mest kjent for skihopperne sine. Nå flyr Slovenia stadig høyere på den gastronomiske stjernehimmelen.

Vi har et helt palass for oss selv, kan spille på flygelet uforstyrret, uhørt. Barkeeperen var bare innom et minutt, låste inn spriten og forsvant igjen. Nå står en cd-plate og hugger på samme punkt i en gammel Rod Stewart-låt, som et stammende dikt fra fortiden.

Vi