Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Ildsjel. Silje Skjelsvik ble kåret til årets ledestjerne 2020 under en utdeling på Blå i Oslo. Ifølge juryen er hun «en ekte ildsjel, som aldri gir seg og får ting gjort».

Ildsjel. Silje Skjelsvik ble kåret til årets ledestjerne 2020 under en utdeling på Blå i Oslo. Ifølge juryen er hun «en ekte ildsjel, som aldri gir seg og får ting gjort».

Silje Skjelsvik er kåret til årets ledestjerne

Tekst

Vil du få varsel hver gang My Sofie Lie Høgenhaug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Silje Skjelsvik (26) var klar for «noe stort» og startet like godt en egen klima-stiftelse. Nå er hun kåret til årets ledestjerne.

Silje Skjelsvik ble tidligere i år presentert som en av DN og D2s 30 ledestjerner under 30 år. Torsdag kveld stakk hun av med tittelen «Årets ledestjerne».

– Det føles helt uvirkelig. Jeg er rørt, stolt og utrolig glad. Dette er motiverende, sa Skjelsvik fra scenen på Blå, der prisen ble delt ut av jurymedlem og konsernsjef i NHST, Hege Yli Melhus Ask.

26-åringen står bak klima- og energistiftelsen «Om i morgen» som annethvert år arrangerer en stor klimakonferanse i Bergen.

Grieghallen

Skjelsvik har tidligere fortalt at engasjementet for miljø og bærekraft startet for fullt da hun var på utveksling i Australia og selv kunne se og kjenne hva klimakrisen gjør med jordkloden. Når hun kom tilbake til Bergen var hun klar for «noe stort» og tok grep i studentutvalget som lenge hadde fundert på om de skulle lage en slags konferanse.

Konferansen som opprinnelig skulle foregå i et beskjedent studentlokale ble etter Skjelsvik sitt arbeid omgjort til en større forsamling i Grieghallen med over 600 studenter, akademikere, politikere og næringslivsfolk.

Konferansen og stiftelsen «Om i morgen» er hovedgrunnen for at Skjelsvik ble nominert til og vant Årets ledestjerne.

Les D2s tidligere intervju med Silje Skjelsvik her.

Silje Skjelsvik (26) organiserte klimakonferanse i Grieghallen. Hun mener akademikere i større grad enn tidligere må på banen i klimadebatten.

Silje Skjelsvik (26) organiserte klimakonferanse i Grieghallen. Hun mener akademikere i større grad enn tidligere må på banen i klimadebatten.

Store ambisjoner

– Det å bli sett for arbeidet man legger ned, og det at folk stiller seg bak og løfter deg frem er en utrolig stor motivasjon for meg, sier Skjelsvik, som har internasjonale ambisjoner for «Om i morgen» stiftelsen.

I mars lanserte stiftelsen en egen forskningsavdeling og tankesmie. Ved å arbeide både på engelsk og norsk skal den åpne- og vise interesse for internasjonale oppdrag og samarbeid i fremtiden.

I tillegg startet hun nettopp bedriften Net Zero, som skal jobbe med klimateknologi i privat og offentlig sektor for å få ned klimautslippene.

Masterutdannelsen i meteorologi og oseanografi ble hun ferdig med tidligere i år, og for kun to uker siden startet hun i ny jobb hos Sweco. Der skal hun hjelpe næringslivet med den grønne omstillingen.

– Jeg føler at når du har et håp om en bedre fremtid så er det ikke noe alternativ å skulle gi opp. Jeg vet at vi har den kunnskapen vi trenger, og folk er jo rett og slett veldig positivt innstilt. Men vi trenger handling og en plan for slik det er nå går det veldig treigt.

Her kan du lese alle årets ledestjerner.

Årets kåring foregikk ved at D2 fikk inn 200 nominasjoner fra leserne. En uavhengig jury valgte ut 30 ledestjerner etter en grundig vurdering av nominasjonene. Leserne kunne så stemme frem sine favoritter, og på grunnlag av det kåret juryen en vinner.

Årets vinner har også latt seg imponere over de andre ledestjernene.

– «Herregud», så mange andre fantastiske mennesker det er der ute som jobber for en bedre fremtid!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.