Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gjenåpnet. – Det skal ikke føles for fisefint her heller. Det er lov å sitte i baren med sjøstøvler på, sier kjøkkensjef Morten Tungesvik om gjenåpnede Bare restaurant.

Gjenåpnet. – Det skal ikke føles for fisefint her heller. Det er lov å sitte i baren med sjøstøvler på, sier kjøkkensjef Morten Tungesvik om gjenåpnede Bare restaurant.

– Det er lov å sitte i baren med sjøstøvler på

Tekst

Vil du få varsel hver gang Maren Stette Mosaker publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Gourmetrestauranten Bare har gjenåpnet.

– Vi fikk aldri helt til det vi tenkte på Hotel Norge, sier innehaver av Bare restaurant, Øystein Kalvenes Ellingsen.

– Det er først nå jeg føler at vi har funnet en setting som virkelig gjenspeiler vår visjon om å være et av Bergens beste spisesteder.

Da Hotel Norge stengte for oppussing i fjor sommer, måtte gourmetrestauranten Bare også takke for seg. Etter ett års stillhet gjenåpnet restauranten i midten av mai, denne gangen i nye Hotel Bergen Børs, som har inntatt det ærverdige, gamle børsbygget – et steinkast unna Fisketorget i Bergen.

– Restaurant i hotell er ofte et skjellsord i Norge, men det har vi lyst til å prøve å endre, sier Ellingsen.

Fakta: Bare restaurant

Gourmetrestaurant i Bergen. Lå tidligere i Hotel Norge, men gjenåpnet i nye lokaler i Hotel Bergen Børs i midten av mai.

barerestaurant.no

Sterkt lag

Med seg på laget har han kjernen av det gamle Bare-teamet fra Hotel Norge, de to kjøkkensjefene Morten Tungesvik og Fred Owe Tofting.

Det er tradisjoner og sesongbaserte lokale råvarer som står på menyen på gjenåpnede Bare restaurant.

–Vi ser heller til Vestlandet enn til internasjonale trender, og har store ambisjoner uten å braute, sier Fred Owe Tofting.

Tungesvik er enig.

Det skal ikke føles for fisefint her heller. Det er lov å sitte i baren med sjøstøvler på.

Handelskammer

Restaurantlokalet har fem meter takhøyde med utsikt over Vågen og Fløyen. Likevel er det baren som virkelig skiller seg ut – med marmorflater, glassvegger og originale treutskjæringer. Den ligger i det gamle handelskammeret, og byster av de to første børsdirektørene er plassert over inngangspartiet.

– Jeg er rimelig sikker på at det har vært alkoholservering her inne før. Det var vanlig å ta seg et glass brennevin og en sigar etter en vellykket kontraktsignering, sier Ellingsen.

– Det er morsomt å tenke på at stedets første bankdirektør, Jørgen Faye, var ihuga alkoholmotstander, sier Tungesvik.

– Da vi satte opp bysten av ham, sprakk glassplaten bak. Min teori er at han protesterer på bardriften.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.